Det savner jeg

Jeg er højgravid, der er kort tid til termin og jeg glæder mig helt vanvittigt. Samtidig er jeg nervøs, spændt, urolig, grådlabil, nysgerrig og i det hele taget befinder jeg mig i en hormonrutchebane.  Sådan er det, særligt nu her i slutspurten.

Jeg havde et mislykket vendingsforsøg, som du kan læse om her. Skriv endelig hvis du har spørgsmål til dét. Hvor langt vi er i beslutningen om hvorvidt det skal være sædefødsel eller kejsersnit, det skriver jeg ikke om her. Jeg skal lige finde mig selv i det hele, og for første gang har jeg faktisk ikke lyst til, at dele det med jer lige nu. Det kan hurtigt ændre sig. Men Kristian og jeg er blevet enige om, at vi for nu holder overvejelserne, beslutningerne og bekymringerne for os selv. Det håber jeg meget på, at I forstår.

Men jeg får ikke så meget søvn, fordi jeg funderer og tænker så det brager. Dét tror jeg også er en del af slutfasen. Det er okay. Jeg er gået 75% på barsel, hvilket vil sige at jeg gerne må arbejde lidt og det gør jeg også lidt endnu. Jeg regner med at gå mere eller mindre fra i løbet af næste uge. Men i nat lå jeg så og tænkte over, hvad jeg savner ved ikke at være gravid. Det er begyndt at blive tungt og fysisk hårdt. I løbet af eftermiddagen får jeg ondt i benene og i mit bækken og skal helst være hjemme, helst liggende. Det skal jeg bare lytte til, så går det helt fint. Men det er tungt, det tager lang tid at rejse mig fra sengen og sofaen, jeg er ikke så hurtig længere og ordet adræt er spildt på mig for tiden. Men dagene er talte – det er slut om lidt. Og jeg glæder mig til at møde Spir. Jeg savner ham, hvilket er en besynderlig følelse. Jeg har jo aldrig mødt ham. Men jeg savner ham, jeg vil kysse ham, skifte ham, amme ham og give ham kærlighed og det er svært at vente længere. Men han kommer når han kommer. Tålmodighed og hvile er to nøgleord i denne del af graviditeten.

Så, hvad savner jeg under denne graviditet. Her kommer listen, som jeg tænkte på i nat. Skriv endelig flere i kommentarfeltet, for vi er jo (heldigvis) så forskellige. Måske du synes mine er mærkelige, dumme eller måske er du enig. Lad mig det endelig vide i kommentarfeltet!

Det savner jeg:

 • at træne som et svin. Gå amok, se sort, presse mig selv til det yderste, svede som pisket, udfordre mig selv og frem for alt: have lyst og energi til, at træne meget. Jeg har lavet et graviditetstræningsprogram, som du kan læse mere om her og købe for 297 kroner. Hvis dét skulle have interesse. Du behøver ikke at være medlem af et træningscenter for at kunne bruge mit program. Men dét savner jeg! Jeg savner at træne, som jeg gjorde før.
 • at vende mig i sengen, uden at det er et projekt. Et projekt som jeg vågner af. Det er hamrende træls, det tager lang tid og når jeg endelig har fået lagt mig i en position som er nogenlunde til at holde ud, så skal jeg tisse. Igen.
 • at have sex, som vi havde sex før. Jeg skal skåne jer for detaljerne, men der kommer fysiske begrænsninger, særligt her i sidste fase. Jeg glæder mig til at kaste mig rundt på lagnerne igen. Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis du er med mig på den her..
 • at have energi hele dagen. At kunne ses med mine veninder, gå til møder, skrive blogindlæg, vaske tøj, gøre rent, lave ting til efter 21.00 om aftenen. Lige nu har jeg det bedst hjemme, så mine dejlige veninder må besøge mig. Det er også hyggeligt, men jeg savner cafébesøg, biografture og at cykle rundt hele dagen fra det ene til det andet.
 • at kunne se mine egne trusser og dameetagen. Dén har jeg ikke set længe. Jeg håber at hun har det godt dernede. Men vi ses ikke for tiden.
 • at drikke. Altså ikke (kun) at drikke mig stiv. Men at drikke lidt rødvin, et glas champagne, en iskold øl, portvin, gløgg. Jeg savner det hele. Jeg savner at hygge mig med alkohol, få varmen med et glas gløgg, dele en flaske vin med Kristian eller pigerne. Jeg glæder mig!
 • at tage lige præcis det tøj på, som jeg gerne vil have på. Forleden sprang jeg to lynlåse (i træk) fordi jeg bildte mig ind, at jeg stadig kunne passe de to kjoler. Det kunne jeg ikke. Træningstøj skal også udvælges nøje og alt tøj skiller på midten, så dunken vælter ud. Det ser meget sødt ud, men det kan blive koldt på maveskindet.
 • at vaske op og lave mad, uden at maven dunker ind i kanter og varme gryder (av!). Jeg kan næsten ikke nå ind til vasken længere, hvilket gør opvask lidt mere besværligt.
 • at spise tartar og rødt kød. Jeg elsker kød. Og jeg savner tartar. Med kapers. Og på sprødt brød. Med peberrod.
 • hvad savner du?

30 kommentarer til “Det savner jeg”

 1. Mest af alt savner jeg at være mig selv. Fra uge 7 af blev der bygget ud på balkonen (3 skåle) og tøjet blev pakket væk. Det ser jeg ikke foreløbigt. Jeg savner, at lave lyst og overskud til at være vågen efter kl. 20 og ses med familie og venner. Mit overskud bruger jeg på min arbejde, så der er intet tilbage når jeg er hjemme. Jeg savner ikke mindst sexlysten – den har været forsvundet siden starten af oktober og det lader ikke til, at den er på vej retur. Jeg har heldigvis en tålmodig og forstående kæreste

 2. Sex! Jeg er i uge 37, og sex er virkelig en udfordring. Det har det nærmest været under hele graviditeten. Jeg savner sådan at give den gas og tilfredsstille min mand ligeså meget som jeg plejer. Og det er jo ikke til at vide, hvornår lysten kommer igen efter fødslen? 🤷‍♀️

 3. Uha… sexdelen kan jeg så meget være med på. Er gravid i uge 26 nu og sexlysten er bare mega reduceret! Og når vi endeligt har sex, så er det forsigtigt for at undgå at jeg kaster op undervejs. (Har døjet med opkast dagligt hele min graviditet). Jeg savner den dyriske vilde sex! Hvor vi smed rundt med hinanden og bare havde det sjovt! Forfanden hvor jeg glæder mig til den del kommer igen.

 4. Er ked af at sige det, men at gøre noget efter kl 21, det varer længe endnu 😉
  Et tip til bad efter K barsel…. puslepuden på
  Gulvet ved siden af bruseren. Så bestemmer man selv lidt mere, hvornår der kan tages bad.
  Noget jeg har savnet alle gangene jeg fødte er at kunne klare mig selv. Kunne tage strømper og sko på selv. At kunne have tøj på !
  Ikke at skulle til fyse 1-2 gange om ugen, og bare ind imellem have min krop alene.
  Til gengæld har jeg elsket at børnene har sparket og været ved mig.
  Elsket at sidde eller ligge og putte med dem. Det glæder jeg mig til om 10-15 år at få fornøjelsen af med de børnebørn, jeg tror kommer en dag.
  Sikke mange dejlige minder fra børnene var små der kommer tilbage ❤️

 5. at folk ikke skal kommentere negativt på størrelsen af maven, og at næsten fremmede ‘klapper’ maven.

 6. Jeg savner også sex livet som det var inden!
  Vi er nået dertil nu hvor, lysten til sex er der, men det er samtidig underligt, fordi man ved hun ligger så langt nede og lige der.. Så det bliver der ikke mere af før efter.

  Og så savner jeg at kunne sove på maven og, som du skriver, vende mig uden problemer🌸

 7. Hej,
  Jeg vil egentlig bare lige sige, at hvilken fødsel i vælger/det bliver – det er en meget privat sag. Jeg tror du gør det rigtige i lige at have det indeni i dig og med din mand. Del det bagefter ❤️ Held og lykke.

 8. Da jeg var højgravid savnede jeg også at have sex som før jeg blev gravid og før jeg begyndte at føle mig som en elefant…Nu med en 4 måneder gammel baby savner jeg tiden til at have sex – og den højlydte sex 😅.. at have forspil og være intim i lidt mere end 5 minutter af gangen fordi man lige skal være opmærksom på baby 😂

 9. Amen til din liste;) + den der med at savne at kunne sove på maven.

  Og ift hvad I vælger, så kan jeg godt forstå I holder det imellem jer.
  Jeg er selv i samme situation u38, med en dreng der efter 2 vendingsforsøg ikke har villet vende sig. Vi blev også stillet overfor valget mellem sædefødsel og KS (som vi skal give svar på i dag)…. og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke også det fylder utroligt meget i mit hoved (og om natten)… det er bare ikke et let valg pga de meget forskellige fordele og ulemper der er ved begge valg.
  Det vi har besluttet er dog det, vi føler os mest trygge i, og som du skrev et sted, så er det at få et sundt og raskt barn der er målet, og så er midlet mindre vigtigt.❤️

 10. Hej Matilde
  Jeg vil bare fortælle dig, at jeg med mit første barn stod overfor samme valg som dig. Havde både haft svært ved at blive gravid og haft nogle komplikationer under graviditeten, og da beslutningen skulle tages, kunne jeg bare mærke, at vores barn skulle ud til mig uden en masse bekymringer. Vi valgte et kejsersnit, men fortalte kun datoen til forældre og søskende. Vores planlagte kejsersnit var en magisk fødsel og forløb roligt og hyggeligt og står som et dejligt minde. Nu sidder jeg med min anden datter i armene, som er 6 uger, og som er født vaginalt. De to fødsler var helt specielle og fantastiske på hver deres måde❤️

 11. Halleluja for dette indlæg – det er ikke kun mig! Jeg må ærligt indrømme… graviditeten er ikke så rosenrød, som jeg havde troet. Og al den opmærksomhed omkring maven som jeg troede var skøn og noget jeg så frem til, er (for mit vedkommende) istedet mega sygt irriterende!
  Jeg savner, at folk ikke kommenterer på min mave, mit forløb, min nært forestående fødsel osv osv osv. Derudover (ja, der er meget mere) savner jeg at sove på dunken. Jeg savner blære-kontrol. Jeg savner spændende sex for hold da kæft den doggie er ved at være kedelig nu 😳 Og så blir det også meget dejligt at kunne få luft, når jeg kysser min mand lidenskabeligt. Jeg får simpelthen åndenød af det! ✋🏻 Say what?! DERUOVER (jah der er mere), så savner jeg virkelig også at træne stygt igennem, at kunne gå længere end 500 m uden at få ondt i hhv. ryg og bækken. Stoppe udviklingen af de der strækmærker (holy shit, de udvikler sig pt!✋🏻). Passe mit tøj igen. Jeg har boet i sweatpants i 2 mdr, fordi jeg er for nærig til at købe preggo-tøj. Var der så mere??? Helt sikkert. Men jeg vil nødig fremstå som et brokkehoved, så jeg tænker at stoppe her. 😅

 12. Jeg har godt nok født (for hele 10 uger siden), men jeg savner stadig næsten alle de ting du nævner 😂 på nær dunken – den er (lidt) mindre og (meget) mere blød og eftergivende overfor kanter og møbler 😂 sex sker sjældent og er bare ikke helt det samme, tøjet skal være ammevenligt og behageligt for den hængemave, der sidder lidt fast og min krop er en klassisk halvtræls efterfødselskrop med nul muskler, hængehud og bløde led – så hård træning må vige til side for meget (meeeget) langsom genoptræning for ikke at gøre skade på mig selv 🙄😂
  Denne gang har jeg dog (lidt) mere energi under barslen end med min ældste, da jeg denne gang får en rimelig nattesøvn (det var en by i Rusland med den ældste 😬).
  Så ja, en træls graviditet er endt med en fantastisk drønmebaby, men tingene jeg savnede som gravid, må jeg undvære lidt endnu😂 Tænk, jeg er stadig nødt til at sove med en pude mellem lårene for at ligge behageligt – wtf??

 13. Mest af alt savner jeg at være mig selv. Fra uge 7 af blev der bygget ud på balkonen (3 skåle) og tøjet blev pakket væk. Det ser jeg ikke foreløbigt. Jeg savner, at lave lyst og overskud til at være vågen efter kl. 20 og ses med familie og venner. Mit overskud bruger jeg på min arbejde, så der er intet tilbage når jeg er hjemme. Jeg savner ikke mindst sexlysten – den har været forsvundet siden starten af oktober og det lader ikke til, at den er på vej retur. Jeg har heldigvis en tålmodig og forstående kæreste

 14. Sex! Jeg er i uge 37, og sex er virkelig en udfordring. Det har det nærmest været under hele graviditeten. Jeg savner sådan at give den gas og tilfredsstille min mand ligeså meget som jeg plejer. Og det er jo ikke til at vide, hvornår lysten kommer igen efter fødslen? 🤷‍♀️

 15. Uha… sexdelen kan jeg så meget være med på. Er gravid i uge 26 nu og sexlysten er bare mega reduceret! Og når vi endeligt har sex, så er det forsigtigt for at undgå at jeg kaster op undervejs. (Har døjet med opkast dagligt hele min graviditet). Jeg savner den dyriske vilde sex! Hvor vi smed rundt med hinanden og bare havde det sjovt! Forfanden hvor jeg glæder mig til den del kommer igen.

 16. Er ked af at sige det, men at gøre noget efter kl 21, det varer længe endnu 😉
  Et tip til bad efter K barsel…. puslepuden på
  Gulvet ved siden af bruseren. Så bestemmer man selv lidt mere, hvornår der kan tages bad.
  Noget jeg har savnet alle gangene jeg fødte er at kunne klare mig selv. Kunne tage strømper og sko på selv. At kunne have tøj på !
  Ikke at skulle til fyse 1-2 gange om ugen, og bare ind imellem have min krop alene.
  Til gengæld har jeg elsket at børnene har sparket og været ved mig.
  Elsket at sidde eller ligge og putte med dem. Det glæder jeg mig til om 10-15 år at få fornøjelsen af med de børnebørn, jeg tror kommer en dag.
  Sikke mange dejlige minder fra børnene var små der kommer tilbage ❤️

 17. at folk ikke skal kommentere negativt på størrelsen af maven, og at næsten fremmede ‘klapper’ maven.

 18. Jeg savner også sex livet som det var inden!
  Vi er nået dertil nu hvor, lysten til sex er der, men det er samtidig underligt, fordi man ved hun ligger så langt nede og lige der.. Så det bliver der ikke mere af før efter.

  Og så savner jeg at kunne sove på maven og, som du skriver, vende mig uden problemer🌸

 19. Hej,
  Jeg vil egentlig bare lige sige, at hvilken fødsel i vælger/det bliver – det er en meget privat sag. Jeg tror du gør det rigtige i lige at have det indeni i dig og med din mand. Del det bagefter ❤️ Held og lykke.

 20. Da jeg var højgravid savnede jeg også at have sex som før jeg blev gravid og før jeg begyndte at føle mig som en elefant…Nu med en 4 måneder gammel baby savner jeg tiden til at have sex – og den højlydte sex 😅.. at have forspil og være intim i lidt mere end 5 minutter af gangen fordi man lige skal være opmærksom på baby 😂

 21. Amen til din liste;) + den der med at savne at kunne sove på maven.

  Og ift hvad I vælger, så kan jeg godt forstå I holder det imellem jer.
  Jeg er selv i samme situation u38, med en dreng der efter 2 vendingsforsøg ikke har villet vende sig. Vi blev også stillet overfor valget mellem sædefødsel og KS (som vi skal give svar på i dag)…. og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke også det fylder utroligt meget i mit hoved (og om natten)… det er bare ikke et let valg pga de meget forskellige fordele og ulemper der er ved begge valg.
  Det vi har besluttet er dog det, vi føler os mest trygge i, og som du skrev et sted, så er det at få et sundt og raskt barn der er målet, og så er midlet mindre vigtigt.❤️

 22. Hej Matilde
  Jeg vil bare fortælle dig, at jeg med mit første barn stod overfor samme valg som dig. Havde både haft svært ved at blive gravid og haft nogle komplikationer under graviditeten, og da beslutningen skulle tages, kunne jeg bare mærke, at vores barn skulle ud til mig uden en masse bekymringer. Vi valgte et kejsersnit, men fortalte kun datoen til forældre og søskende. Vores planlagte kejsersnit var en magisk fødsel og forløb roligt og hyggeligt og står som et dejligt minde. Nu sidder jeg med min anden datter i armene, som er 6 uger, og som er født vaginalt. De to fødsler var helt specielle og fantastiske på hver deres måde❤️

 23. Halleluja for dette indlæg – det er ikke kun mig! Jeg må ærligt indrømme… graviditeten er ikke så rosenrød, som jeg havde troet. Og al den opmærksomhed omkring maven som jeg troede var skøn og noget jeg så frem til, er (for mit vedkommende) istedet mega sygt irriterende!
  Jeg savner, at folk ikke kommenterer på min mave, mit forløb, min nært forestående fødsel osv osv osv. Derudover (ja, der er meget mere) savner jeg at sove på dunken. Jeg savner blære-kontrol. Jeg savner spændende sex for hold da kæft den doggie er ved at være kedelig nu 😳 Og så blir det også meget dejligt at kunne få luft, når jeg kysser min mand lidenskabeligt. Jeg får simpelthen åndenød af det! ✋🏻 Say what?! DERUOVER (jah der er mere), så savner jeg virkelig også at træne stygt igennem, at kunne gå længere end 500 m uden at få ondt i hhv. ryg og bækken. Stoppe udviklingen af de der strækmærker (holy shit, de udvikler sig pt!✋🏻). Passe mit tøj igen. Jeg har boet i sweatpants i 2 mdr, fordi jeg er for nærig til at købe preggo-tøj. Var der så mere??? Helt sikkert. Men jeg vil nødig fremstå som et brokkehoved, så jeg tænker at stoppe her. 😅

 24. Jeg har godt nok født (for hele 10 uger siden), men jeg savner stadig næsten alle de ting du nævner 😂 på nær dunken – den er (lidt) mindre og (meget) mere blød og eftergivende overfor kanter og møbler 😂 sex sker sjældent og er bare ikke helt det samme, tøjet skal være ammevenligt og behageligt for den hængemave, der sidder lidt fast og min krop er en klassisk halvtræls efterfødselskrop med nul muskler, hængehud og bløde led – så hård træning må vige til side for meget (meeeget) langsom genoptræning for ikke at gøre skade på mig selv 🙄😂
  Denne gang har jeg dog (lidt) mere energi under barslen end med min ældste, da jeg denne gang får en rimelig nattesøvn (det var en by i Rusland med den ældste 😬).
  Så ja, en træls graviditet er endt med en fantastisk drønmebaby, men tingene jeg savnede som gravid, må jeg undvære lidt endnu😂 Tænk, jeg er stadig nødt til at sove med en pude mellem lårene for at ligge behageligt – wtf??

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *