Min vægt i graviditeten

Nu er jeg i 3.trimester som er det sidste, vel at mærke. Jeg møder virkelig mange som ikke ved, hvor mange uger man er gravid (40) og hvor mange trimestre der er (3), og det fandt jeg sgu også først ud af, da det var min tur. Det går sgu ret godt. Jeg har ikke de store gener, udover at jeg kan blive overordentlig træt på ekstrem kort tid. Men det har jeg efterhånden lært at rumme – og jeg tager også mine forholdsregler og forsøger at lave minimalt med aftaler (hvilket kan være svært, når jeg nu er selvstændig og lever fra lønseddel til lønseddel, men det går godt og baby er jo vigtigst). Men status er, at jeg har det godt. Og jeg glæder mig. Voldsomt. Jeg mærker ham hver eneste dag, særligt om natten hvor han både sparker, laver loops i min mave og kilder mig med sine hænder. Det er det bedste i verden. Når Kristian kysser maven og taler til ham, så er mit hjerte tæt på at eksplodere af lykke. Jeg er hamrende glad og jeg lapper det i mig. Endelig er jeg lykkelig igen. Det troede jeg aldrig, at jeg skulle være igen. Sommetider får jeg et stik af dårlig samvittighed, for kan man (og man) være lykkelig, når ens lillebror er død? Jeg tænker altid, når den tanke rammer mig, at Rasmus er lykkelig for, at jeg har genfundet lykken.

Det er vildt at tænke på, at det er muligt at finde glæden ved livet tilbage, efter selv den største sorg. Det gør mig glad, og det kan måske trøste dig – give dig håb, hvis du lige nu sidder i et sort dyb.

Nu blev indlægget lidt tungere, end jeg havde tiltænkt. Det skulle jo egentlig handle om vægt. Min vægt. Som jeg jo i mange år ikke, har brugt tid på. Jeg ejer ikke en vægt – og jeg vil ikke have en vægt i mit hjem. Jeg kigger mig i spejlet og mærker på min krop. Dét fungerer for mig. Find ud af hvad der fungerer for dig. Der findes ikke noget rigtigt eller forkert – det er dig som laver reglerne.

Men jeg får mange spørgsmål om min vægt – mest hvad jeg har taget på indtil videre, nu hvor jeg er i uge 30. Jeg var til jordemoder i onsdags, hvor jeg vejer mig. Jeg vejer 74,5 kg og har taget 6,5 kilo på, siden jeg blev gravid. Det er vist ret fint og godkendt. Det kan jo variere meget fra kvinde til kvinde. Det handler vel også om, om du får væske i kroppen, hvor meget du bevæger dig, hvor meget du kaster op (!) og så videre og så videre. Baby tager det, som baby har brug for. Og jeg kender både kvinder som tog 30 kilo på og kvinder som tog 8-9 kilo på.

En del af jer skriver til mig og spørger mig, hvad jeg gør for, at holde vægten nede. Og der har jeg lige brug for at skrive, at jeg altså ikke gør noget for, at holde vægten nede. Jeg spiser hvad jeg har lyst til, jeg spiser når jeg er sulten (og når jeg ikke er sulten, men lækkersulten) og jeg spiser variereret (hvor der også indgår kage, chokolade, kakao, slik og chokoladekiks). Jeg tænker ikke over, hvad jeg vejer og hvad jeg spiser – det gør jeg virkelig ikke. Jeg vil gerne have godt med grønt og frugt her mens jeg er gravid, men det spiste jeg også, før jeg blev gravid, så den vane har jeg egentlig bare holdt fast i. Jeg træner gerne 3-4 gange om ugen, dyrker lidt yoga, cykler gerne fra A-B (sommertider på hende her) og er ret aktiv. Jeg har stadig mange uger tilbage, der kan ske meget – også med min vægt. Og jeg er ligeglad, så længe han har det godt, min elskede lille dreng.

Hvad endte du med at tage på, under din graviditet? Skriv gerne i kommentarfeltet – så kan vi alle se, at det er meget forskelligt og at det er helt okay <3

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *