Post graviditet og fødsel

På billedet er jeg højgravid og i fuld gang med at træne (så meget som kroppen og energiniveauet nu tillod). Jeg trænede til omkring uge 38, så måtte jeg kaste håndklædet i ringen og indse at min krop var for stor og træt. Det var faktisk rart. At give mig hen til at jeg skulle føde, være mor og ikke have mig selv i første række længere. Ikke have planer, ikke have travlt meget noget – “bare” give den bedste start til mit barn.

Træning har i mange år været en stor del af mit liv. 5-6 (i min singledage 7) gange om ugen. Vægtløftning, hård konditionstræning, hele tiden nye mål, hele tiden lidt øm et eller andet sted i kroppen, hele tiden vådt træningstøj i vasketøjskurven. Igår var jeg til 8 ugers undersøgelse og min læge har nu godkendt, at jeg går i gang med at træne igen. Jeg savner det. Jeg savner ikke de daglige træninger, den hårde hud i hænderne og at være øm som ind i helvede – sådan tror jeg ikke at det skal være igen. Men jeg savner at bruge min krop, få sved på panden, få endorfiner i kroppen og i hovedet. Og nu har jeg fået lov til, at gå i gang igen. Planen er at Kristian, Alfred og jeg skal afsted i weekenden. Jeg glæder mig, jeg er spændt og lidt nervøs. Gad vide hvad min krop kan? Har jeg mon glemt det hele? Hvilket niveau starter jeg på? Det bliver så spændende!

Jeg delte igår mine tanker omkring at gå i gang med træningen igen – og i delte jeres gode råd og tips til, at få en god start efter en graviditet og en fødsel, som i mit tilfælde var kejsersnit, som var ret hårdt for kroppen (det er en vaginal fødsel også!). Jeg deler jeres råd og tips (og dont’s) videre her i indlægget – fyld endelig flere på i kommentarfeltet så jeg er så godt forberedt som muligt, til weekendens strabadser:

 • besøg lige lægen og få undersøgt om dine mavemuskler har mødt hinanden igen og om din bækkenbund ser ud som den skal. Besøg eventuelt også en fysioterapeut eller osteopat for en grundigere undersøgelse.
 • bind. Hav bind på. (den er noteret! Der var virkelig mange af jer som skrev netop dette tip! Jeg husker det og væbner mig med bind!)
 • start med let cardio, baldeløft, bækkentip og rygøvelser,
 • sæt forventninger HELT ned og forbered dig på at starte på 0, så kan du ikke blive skuffet,
 • men forbered dig samtidig på at kunne tude over hvor langt nede du skal starte. Og det er okay.
 • time det med lur til Alfred, så han i hvert fald starter med at sove, når du ankommer. Du kan altid inddrage ham i træningen, men rart at starte alene først.
 • hav Kristian med,
 • tag træningstøj på som du føler dig tilpas i, det er en god start!
 • husk på at lidt også har ret! Lidt er bedre end ingenting!
 • lav kun de øvelser som du kan lide, vent med hade-øvelserne, dem skal du nok få tid til!
 • husk at knogler og led er bløde efter graviditeten, så hav respekt for dét og start ud med meget lav vægt.
 • ae på arret inden træning så du tænder for kroppen og musklerne.
 • vær forsigtig med squats og mærk godt efter hvad din krop tillader.
 • vær opmærksom på mælkeproduktionen, den kan svinge lidt efter træning hvis træningen er for hård.
 • find en god amme bh, så du kan hive dem frem under træningen uden at skulle stresse.
 • træn med andre mødre som er i samme båd som dig, det giver ro og tryghed og der er plads til at amme/give flaske, skifte ble og så videre.
 • 10 minutters træning er bedre end ingenting og kan sagtens udløse endorfiner og en tilfredshed som du savner!
 • tag det som det kommer og husk at du altid kan gå hjem igen.
 • har du flere tips? Kom gerne med dem!

Jeg starter i øvrigt op til Crossfit Moms i denne måned (håber jeg!) – måske vi ses?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *