Sådan dater du seriøst

Nuvel, jeg vil ikke ligefrem kalde mig selv for en ekspert, når det kommer til dating. Det er jeg langt fra. Jeg har jo ikke en kæreste, selv efter snart fire år som single (AF). Det burde man måske have, hvis man var “datingekspert”? Men altså – jeg har fået et nyt syn, på dating. Og der er mange af jer, som skriver til mig og spørger, hvordan jeg gør, hvad der virker for mig og så videre. Derfor dette indlæg. Med den sparsomme viden jeg har, vil jeg forsøge at nedskrive, hvad jeg selv gør, hvad der har været en succes og hvad der ikke har.

Tinder. Kan jeg skrive et indlæg om dating, uden at nævne Tinder? Næppe. Tinder, Tinder, Tinder. Jeg hader dig og jeg elsker dig. Swipe kultur. Nyt nyt nyt. Jeg har selv Tinder for tiden, jeg bruger det dog ikke aktivt lige pt. Jeg har haft Tinder flere gange, sidst for halvandet år siden. Jeg blev så gevaldig træt af, at være på den app. Jeg gad ikke, jeg gad ikke at investere tiden, jeg gad ikke på date med de, som jeg matchede med. Så røg pointen lidt med dén app – men jeg hentede den igen, for et par måneder siden. Og så skrev jeg, kort og godt: “Jeg leder ikke efter den perfekte mand, jeg leder efter den perfekte mand for mig“. Du må gerne nuppe den (jeg er selv ret glad for den). Den tekst sorterede ligesom de mænd fra, som leder efter et hurtig knald. Bilder jeg mig ind. Jeg modtog i hvert fald ingen beskeder med: “Ude?” (jeg elsker den. Den er så dum. Jeg har da selv hoppet på den, jeg har også selv brugt den, men altså.. beskeder med ét ord. Come on! Gør dig da i det mindste umage og skriv lige “hej“), “Hej søde” eller “Hvad så frække?“. Jeg er i øvrigt ikke fan af, at de skriver søde i de første beskeder – de aner sgu da ikke, om jeg er sød. Men derfra tog jeg Tinder seriøst.

Jeg swipede virkelig grundigt – tjekkede hele profilen, inden jeg swipede til venstre eller højre. Og jeg skrev først – det kan man faktisk godt, selvom at man er pigen (chok!). Hvis de ikke svarede, pyt. Så var det bare ikke lige dét. Jeg brugte en rum tid på platformen – jeg brugte Tinder, som den var tiltrængt (formoder jeg), nemlig til at finde en sød mand. De findes.

Dates. Jeg har ikke været på særlig mange dates, i mit liv. Jeg har en veninde, som er date-queen. Hun dater derud af. Hun tager det hverken højtidligt, eller bliver nervøs. Hun mødes med de mænd, som hun skriver med, ret hurtigt. Ikke alt det der skrive frem og tilbage, i en uendelighed. Jeg ser op til hende – på mange områder – og derfor ville jeg gerne være bedre til, at gå på afslappede dates. På en helt almindelig hverdag. Uden alt for meget pres, uden for mange forventninger, uden middag og høje sko. Sommeren er varm og nærmest uendelig – inviter ham (eller hende) med ud og bade. Det er afslappet og en virkelig rar måde, at mødes på. Eller en tur på rulleskøjter, spis en is, brug at du kan være udenfor, denne episke sommer. Det gør alting mere afslappet – i min optik.

Hvad hvis han ikke kan lide mig?“, spurgte jeg en veninde, da jeg skulle på date. Hun svarede: “Det kan jo også være, at det er dig, som ikke kan lide ham“. Dén sætning har hjulpet mig meget. Det behøver jo ikke ende med, at jeg bliver afvist. Det kan jo også være mig, som ikke føler den. Og hvad så, hvis den ikke er der? Der er proppet med mænd i byen (og hvis du ikke bor her i København..så kom på besøg og swipe lidt!). Ej, der er søde mænd i hele landet – tænker jeg?

Hvad virker ikke? Det virker ikke, at sidde og vente på, at et match skal skrive til dig. Det virker ikke, at spille spil. Det virker ikke, at være passiv og gå og sukke over, at du gerne vil have en kæreste. Det kræver arbejde – ligesom det gør, hvis du gerne vil have en ny veninde. Det virker ikke, at spille kostbar. Det virker ikke, at læne sig tilbage – og vente. Eller jo, måske for nogen. Ikke for mig. Jeg har aldrig mødt en kæreste, i Netto. Det sker mest på film, de der romantiske, tilfældige og spontane møder. Er min erfaring. Det virker ikke, at tænke for meget. Du kan tænke det ihjel, inden at det overhovedet er startet.

Så hvordan dater du seriøst? Du kaster alt over bord. Fortid, gamle sorger, gamle brud, lorte ekskærester, søde ekskærester, one night stands som gjorde dig ked af det, one night stands som gjorde dig godt, drømme, fremtid, ønsker om børn, ønsker om en stor, hvid kjole. Kast alt væk. Start på nul. Gå ind i den nye relation med åbne arme, tag én dag (date) af gangen. Se en date som en mulighed for, at møde et nyt menneske. Måske at det ikke bliver din nye, store kærlighed. Men så har du mødt et menneske, som måske har givet dig noget med, på vejen. En sjov oplevelse, noget voldsomt akavet, noget hyggeligt, en tirsdag som du alligevel ikke anede, hvad du skulle bruge til. Læs eventuelt også indlægget her. Vær modig – gå hen til ham i toget, som ser pisse sød ud. Inviter ham fra træningscenteret, på en øl. Tag på dates. Der vil være nogle, som er fuldstændig rædselsfulde. Der vil være nogle, som er gode. Der vil nok også være et par stykker, som er vidunderlige. Tag magten i din hånd. Din nye kæreste kommer ikke, og banker på din dør. Du må selv ud over stepperne – og hvis jeg kan, så kan du også.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *