Mere søvn til dig og baby

Reklame for Membantu

Før jeg blev mor forstod jeg ikke, at alle mødre (og fædre) fandme altid talte om søvn. Jeg kan slet ikke komme i tanke om det antal gange hvor jeg har hørt om søvn og mangel på samme. “Han faldt i søvn 22.20 og sov 3 kvarter og så var vi ellers oppe til omkring klokken 2 og så sov han igen til klokken 4 og så gav vi op og stod op“-agtigt. Undskyld på forhånd for næste sætning: men jeg var mega-pisse-hamrende-og-adeles-ligeglad. Jeg tænkte ikke på andres søvn, men kun på min egen.

Nu er det en anden historie. Jeg er sådan set stadig pænt ligeglad med andres søvn. Altså alle udover de som bor i min husstand. Nuvel, jeg kan da også godt være interesseret i hvordan mødrene i min mødregruppe sover – kun for at sammenligne og lide sammen. For søvn og baby. Det hænger ofte ikke sammen. Det er tortur at blive vækket hele tiden. Alfred sover endda rimelig godt og har gjort det fra start. Men jeg har ikke sovet mere end 4 timer i streg, siden han kom til verden. Det er hårdt. Det tager på overskuddet, det giver hovedpine, det giver en fornemmelse af grus i øjnene og det kan slide på dine tætteste relationer. Det ER hårdt at blive forældre – det er ikke bare noget man siger. Det er hårdere end man tror og regner med. Til gengæld er glæden, lykken og kærligheden større end man kan forestille sig. Og det opvejer tit. Og så at babyer er enormt nuttede. Det er deres held, sommertider. Med grus i øjnene kan nuttethed stadig ses – og det hjælper på det hele.

Lang tid inden jeg blev gravid var jeg faldet pladask for Membantu vuggen. Og for at være ærlig, så var det fordi at jeg synes den er enormt smuk og dekorativ. Jeg vidste at vi skulle have en, når Alfred flyttede ind. Og det er én af de ting, som jeg synes er uundværlig i “baby-startpakken”. Sådan har det i hvert fald været hjemme hos os. Den er alle pengene værd! En skrev til mig, at den havde reddet hendes parforhold. Og jeg tror hende gerne. Vi har sovet godt og bedre mens Alfred har sovet i vuggen. Særligt fordi vuggemotoren snupper det hårde (og ensformige) arbejde. Det er genialt. Jeg kan ikke sige det nok: den er genial!

Og er man så en doven mor, fordi man har en motor til at vugge sit barn? Den tanke er aldrig faldet mig ind. Men flere har skrevet det til mig – altså at de har fået det at vide. Jeg er ret ligeglad med, hvad andre tænker om hvordan jeg gør tingene og hvordan jeg er mor. Det er ikke så vigtigt. Det vi gør herhjemme skal jo fungere for os, for Alfred (ikke mindst) og føles rigtigt. Og en motor som hjalp os, dét var det helt rigtige. Og jeg synes ikke at man er doven, nærmere smart. Motoren kan indstilles i 5 forskellige hastigheder. Motoren har gjort at jeg kunne komme i bad, lave kaffe, ordne vasketøj, have veninder på besøg og mange andre ting som giver mig energi som mor. Og det har man brug for – det havde og har jeg i hvert fald. Motoren er genial og hvis du har råd, så køb den. Jeg kender ingen som ikke er blevet glade for den. Vi var meget bekymrede for, om nu sikkerheden var i orden. Du kender det garanteret selv: bekymringerne for baby. Man tænker jo alle skræk-scenarier igennem. Hvad nu hvis motoren går amok og vugger amok, brænder sammen og så videre. Motoren er sikkerhedstestet af et dansk testcenter og CE mærket. Den har en “nødstop” funktion, så motoren stopper, hvis barnet bevæger sig meget. Det er så smart. Så når Alfred bevæger sig meget, så stopper den. Vuggemotoren kan ikke hoppe af ved egen kraft. De har fået ny specielt designet fjeder til nyfødte (2-6), for at give en bedre og blødere og mere støjsvag vuggeoplevelse for spædbørn. Du kan altså være helt rolig. Der sker ikke din guldklump noget. Andet end baby måske sover mere end du er vant til.

Koden er Helse100 giver dig 100 kroner i rabat som du kan bruge lige her

(gælder fra d. 3/8 til og med d. 30/09).

Vi oplevede at Alfred med det samme var enormt tryg i vuggen, da vi brugte den med det samme. Han ligger næsten svøbt og det minder meget om, da han befandt sig i min mave. Motoren vugger i samme tempo hele tiden, hvilket minder ham om da han var i min mave, og jeg gik rundt og bevægede mig. Vi oplevede at Alfred faldt til ro med det samme og sov i timevis. TIMEVIS! DET.ER.GULD.VÆRD.

Vi har haft vuggen hængende ved sengen og jeg har derfor haft ham helt tæt om natten. Vi lagde ham i vuggen allerede da vi kom hjem fra hospitalet, så han vænnede sig til den. I starten skal du ikke have madras i, men det skal du når baby er 4 måneder gammel. Vi havde et tæppe i, som duftede af os. Når baby bliver ældre kan du også hænge noget legetøj på træpinden, så baby har noget at kigge på. Når vi skulle sove satte vi motoren på 3 timer. Så stoppede den af sig selv. Sommetider vågnede Alfred af det, men for det meste sov han videre. Vi har også haft vuggen med rundt og haft en transportabel “krog” med, så vi kunne hænge vuggen i en dørkarm og han kunne sove ude. F.eks. til juleaften, hvor vi var hos mine forældre. Det var så smart – og vuggen fylder ikke meget når man folder den sammen. Hvis vi er så heldige at få barn nummer 2, så skal vuggen også i brug. Vi har været så enormt glade for den – og for motoren. Jeg ved ikke om den ligefrem har reddet vores parforhold, men den har givet os tid og ro til hinanden og til at lave andet end at sidde ved siden af vores sovende barn. Og med ro i maven, da vi hele tiden har været trygge ved vuggen og motoren.

Jeg har skrevet sammen med mange mødre – min instagram er en slags online mødregruppe og det er jeg så glad for. Jeg får så tit gode råd og føler mig mindre alene. Og jeg har skrevet sammen med mange mødre til kolikramte børn, som også har oplevet at baby får ro og søvn i vuggen. Det kan jeg ikke selv udtale mig om, da Alfred ikke har kolik. Men jeg tror dem. Den er enormt tryg, rar og søvndyssende på babyer.

Har du haft en vugge og måske en motor dertil? Eller er det noget du ønsker dig eller overvejer? Del meget gerne dine tanker i kommentarfeltet. Jeg kan altid blive klogere!

Reklame for Membantu

1 kommentar til “Mere søvn til dig og baby”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *