Alt det jeg ikke har brug for

Igår skrev jeg et status indlæg – nu laver jeg et indlæg, hvor jeg gerne vil liste alt det, som jeg ikke får brug for. Altså de ting som vi får brug for i forbindelse med, at vi udvider familien. Jeg er så heldig at have jer, en online mødregruppe, som hjælper og giver gode råd, primært igennem bloggen og instagram, så mange af jer skriver hvad jeg behøver og særligt hvad jeg ikke behøver. Det vil jeg gerne lave en liste over – for det kan være at du også kan bruge den!

Et par lister jeg allerede har lavet, som du måske kan bruge:

En del af at være gravid, er også at bygge rede. I hvert fald for mit vedkommende. Jeg forsøger at købe en del genbrug, men også nye ting. F.eks. badekar, som jeg gerne vil have er nyt. Sådan er jo forskellige. Men det er så nemt at få købt noget, som man aldrig får brug for. Derfor denne liste. Måske du bruger eller får brug for et par af de ting, som står på listen. Måske jeg selv får. Det må vi selv erfare. Here it goes (og endnu engang, tak for jeres dejlige hjælp og input! I er de bedste følgere og læsere, tak for jer!):

hvad fik i ikke brug for…

 • den dyrt indkøbte blespand som aldrig blev pakket ud
 • de 10 t-shirts i størrelse 56.. det er jo fucking upraktisk med sådan en lille baby og t-shirt!
 • babynesten.. dét gad hun sgu ikke at være i!
 • milkeymeter (måler mælkens temperatur hvis man opvarmer)
 • badetermometer. Jeg mærker med albuen og hænderne. Dét er helt gratis og langt nemmere!
 • sutsko i størrelse 17….
 • babyshampoo. Som om jeg vil putte shampoo på sådan et fint lille hoved!
 • kortærmede bodyer…meget nemmere med lange ærmer for så kan man undgå at skulle have en langærmet trøje udenover!
 • babyalarm. Jeg vil gerne være i nærheden af ham hele tiden, så alarm er slet ikke nødvendig! (jeg har endnu ikke investeret i en, men har undersøgt grundigt og lavet dette indlæg og fundet 3 som virker gode, hvis du mangler!)
 • skråstol. Jeg købte den så jeg kunne gå i bad, mens jeg er alene med hende. Det gider hun ikke. Så jeg går i bad, når min mand kommer hjem…
 • det dyre mærketøj, som vi købte i starten. Han voksede ud af det på få dage og skider i det uanset om der står Lacoste eller H&M..
 • den der babyindsats til badekaret. Sikke noget fis! De glider rundt og jeg vil hellere have ham i armene.
 • sko før de kan gå…
 • den der snotsuger..
 • hoved og halefad. Jeg bruger én skål og starter fra hovedet og ned. Det fungerer fint!
 • bedside crib. Jeg brugte sgu bare liften!
 • sutteflasker + sutteflaskevarmer. Jeg fuldtidsammede.
 • gåstol
 • hoppegynge
 • babyvatpinde.. jeg tør ikke stikke dem ind i de små ører!
 • savlesmække. Han savler aldrig!
 • kravlegård. Det vil han ikke!
 • puslesele. Helt latterligt koncept!
 • de fineste og sødeste Hugo Boss sko i størrelse 13….
 • har du flere køb som du aldrig fik brugt?

46 kommentarer til “Alt det jeg ikke har brug for”

 1. Insektnet. Købte det. Men brugte det kun en enkelt gang eller to.

  Man ender jo med at lukke ilten ude af barnevognen med det net.

  Og hvor tit flyver der egentligt insekter ned i en barnevogn/klapvogn?

 2. God liste. Men vi er jo alle forskellige, og der er ting på den liste jeg bestemt ikke ville kunne undvære!
  Babynest – mine unger elskede deres de første 6 mdr
  Babyalarm bruger vi hver dag – vores soveværelser er i kælderen, så ville ikke kunne høre, når den lille er sulten uden alarmen
  Skråstol var god de første 4-6 mdr, man skal bare have en der kan ligge helt ned. Også super smart at have med ud på besøg
  Bedside crib er jeg sådan set enig i, vi skiftede hurtigt ud til en tremmeseng, hvor vi kunne tage en side af og så babynesten i
  Vatpinde og savlesmække er jo nødvendigt i perioder

  Synes altid det er lidt hyggeligt, at høre hvad andre har brugt (og ikke brugt) ☺️

 3. Babyalarm, babynest, sutteflasker, skråstol, og kortærmede bodyer havde jeg ikke kunne undvære her hjemme. Sådan er vi så forskellige 😊 snorsugeren var virkelig virkelig god, da min lille pige som 5 uger gammel blev snottet og forkølet. Der fik vi suget alt det ulækre grønne snot væk 👏🏻 Savlesmækker bruger vi sådan ca. 6-8 stk. Om dagen, da vi har en savle og gylpe baby, så det ville jeg for alt i verden ikke undvære! Babyvatpinde bruger vi også her hjemme, for tro mig, du bliver overrasket over hvor hurtigt de får beskidte øre. Blespand bruger jeg også hver dag, men det er en gratis, man kunne hente i babysam 👏🏻 Bedside crib har vi brugt en lille smule, men den havde jeg godt kunne undvære. Vores datter ligger imellem mor og far og sover😍
  Man ved først hvad man har brug for og ikke, når baby er kommet til verden, for lige som os andre, så er babyer helt vildt forskellige 👶🏼

 4. Strikveste. Vi havde 12 og bruge nul.

  Alle andre strømper end mp/Hummel. Alle andre røg af og det orker man bare ikke.

  Skumklude. De er jo som sandpapir med babynumse! (Og ja, vi prøvede nok alle på markedet!)

  Skjorter til barn der ikke kan gå – det hæmmer virkelig bevægelsesfriheden.

  Generelt tøj der ikke er blødt og strækbart.

  Elefanthue til spædbarn.

 5. Forstår slet ikke hvordan man kan synes savlesmække er unødvendigt 😁 dem brugte vi dælme mange af. Det sparede os for mange tøj skift når man lige kan skifte smækken. Men ellers er jeg enig i resten dog havde vi baby alarm da de sov ude i barnevogn.

 6. Vi kan ikke leve uden vores babynest! Den er perfekt til når baby ligger i sofaen og i både hendes og vores seng. Hun kan stadig følge med i, hvad der sker omkring hende, hvilket hun ikke kan i barnevognsindsatsen/liften. Sutteflasker kan vente, men vi har personligt ikke kunne undværer dem, da amningen ikke fungerede.
  Badevandstermoneteret er returneret. Jeg fandt også hurtigt ud af, at det var ligegyldigt. En masse tøj i str. 50 er også ret ligegyldigt. Tøj der skal over hoved er heller ikke smart til en nyfødt. De kan ikke lide at få noget over hoved, og hvis de har skift igennem eller gulpet, så er det mest praktisk med en slåom body eller natdragter med knapper eller lynlås.
  Natlampe ved puslebordet. Jeg havde købt en lille sød lampe med dæmpet lys, der skulle bruges om natten, den er aldrig kommet i brug. Suttesnoren bliver gemt, til hun bliver større. Hun får hivet sutten ud af munden, når armene flyver rundt.

 7. Vi fik en milliard søde sutter og suttesnore, og det gad ingen af vores børn. Måske man ikke behøver at indkøbe en hel masse før man ved om det er boget 😂

 8. …og huer med snore er et absolut no go! Min mellemste var ved at blive kvalt i en af snorene, da hun lå og sov i barnevognen. Hun havde fået den ind i munden – og havde fået suttet den helt ned i halsen😢

 9. Babynest og snot suger har jeg været VILDT glad for! Han lå i babynesten så jeg kunne spise, altså ved sofabordet og lå han i den ved siden af mig på sofae .
  Og nogle nætter hvor han var helt tilstoppet i næsen og det at hæve hans hoved var snot sugeren genial! Jeg siger det bare 😀

 10. Vipp skraldespanden er den eneste der faktisk holder blelugten fra at slippe ud. (Vuggestueerfaring) Godt alternativ til blespand. Hvis i har skraldeskakt i opgangen er spanden ligegyldig 😊😊

 11. Vugge, han sov oppe hos os i sin babynest, indtil han var 3-4 mdr. Også var han for stor til vuggen, så vi skulle ud og købe tremmeseng istedet😅

 12. Jeg har købt tingene når behovet er opstået, så slipper man os for en masse fejlkøb. Han sov ved mig hele tiden i starten men når man bor i byen og man er ude at gå med barnevognen, opstod behovet for en babyalarm, når man er i de små forretninger, caféer osv, så kan de stå udenfor, da vognen ikke altid kan komme med ind🙌
  Næsesuger købte vi først da han blev forkølet osv.

 13. Flere af de ting kan jeg ikke undvære 😂 bruger nok 4-5 savlesmække om dagen, elsker blespanden, han sover i babynesten hver dag, snotsugeren er lifesaver når der er meget snot, vi har skråstol/babystolen til tripp trapp stolen og kravlegården er genial her ved nr to, så han kan få lidt fred fra storebror 😂

 14. Insektnet. Købte det. Men brugte det kun en enkelt gang eller to.

  Man ender jo med at lukke ilten ude af barnevognen med det net.

  Og hvor tit flyver der egentligt insekter ned i en barnevogn/klapvogn?

 15. God liste. Men vi er jo alle forskellige, og der er ting på den liste jeg bestemt ikke ville kunne undvære!
  Babynest – mine unger elskede deres de første 6 mdr
  Babyalarm bruger vi hver dag – vores soveværelser er i kælderen, så ville ikke kunne høre, når den lille er sulten uden alarmen
  Skråstol var god de første 4-6 mdr, man skal bare have en der kan ligge helt ned. Også super smart at have med ud på besøg
  Bedside crib er jeg sådan set enig i, vi skiftede hurtigt ud til en tremmeseng, hvor vi kunne tage en side af og så babynesten i
  Vatpinde og savlesmække er jo nødvendigt i perioder

  Synes altid det er lidt hyggeligt, at høre hvad andre har brugt (og ikke brugt) ☺️

 16. Babyalarm, babynest, sutteflasker, skråstol, og kortærmede bodyer havde jeg ikke kunne undvære her hjemme. Sådan er vi så forskellige 😊 snorsugeren var virkelig virkelig god, da min lille pige som 5 uger gammel blev snottet og forkølet. Der fik vi suget alt det ulækre grønne snot væk 👏🏻 Savlesmækker bruger vi sådan ca. 6-8 stk. Om dagen, da vi har en savle og gylpe baby, så det ville jeg for alt i verden ikke undvære! Babyvatpinde bruger vi også her hjemme, for tro mig, du bliver overrasket over hvor hurtigt de får beskidte øre. Blespand bruger jeg også hver dag, men det er en gratis, man kunne hente i babysam 👏🏻 Bedside crib har vi brugt en lille smule, men den havde jeg godt kunne undvære. Vores datter ligger imellem mor og far og sover😍
  Man ved først hvad man har brug for og ikke, når baby er kommet til verden, for lige som os andre, så er babyer helt vildt forskellige 👶🏼

 17. Strikveste. Vi havde 12 og bruge nul.

  Alle andre strømper end mp/Hummel. Alle andre røg af og det orker man bare ikke.

  Skumklude. De er jo som sandpapir med babynumse! (Og ja, vi prøvede nok alle på markedet!)

  Skjorter til barn der ikke kan gå – det hæmmer virkelig bevægelsesfriheden.

  Generelt tøj der ikke er blødt og strækbart.

  Elefanthue til spædbarn.

 18. Forstår slet ikke hvordan man kan synes savlesmække er unødvendigt 😁 dem brugte vi dælme mange af. Det sparede os for mange tøj skift når man lige kan skifte smækken. Men ellers er jeg enig i resten dog havde vi baby alarm da de sov ude i barnevogn.

 19. Vi kan ikke leve uden vores babynest! Den er perfekt til når baby ligger i sofaen og i både hendes og vores seng. Hun kan stadig følge med i, hvad der sker omkring hende, hvilket hun ikke kan i barnevognsindsatsen/liften. Sutteflasker kan vente, men vi har personligt ikke kunne undværer dem, da amningen ikke fungerede.
  Badevandstermoneteret er returneret. Jeg fandt også hurtigt ud af, at det var ligegyldigt. En masse tøj i str. 50 er også ret ligegyldigt. Tøj der skal over hoved er heller ikke smart til en nyfødt. De kan ikke lide at få noget over hoved, og hvis de har skift igennem eller gulpet, så er det mest praktisk med en slåom body eller natdragter med knapper eller lynlås.
  Natlampe ved puslebordet. Jeg havde købt en lille sød lampe med dæmpet lys, der skulle bruges om natten, den er aldrig kommet i brug. Suttesnoren bliver gemt, til hun bliver større. Hun får hivet sutten ud af munden, når armene flyver rundt.

 20. Vi fik en milliard søde sutter og suttesnore, og det gad ingen af vores børn. Måske man ikke behøver at indkøbe en hel masse før man ved om det er boget 😂

 21. …og huer med snore er et absolut no go! Min mellemste var ved at blive kvalt i en af snorene, da hun lå og sov i barnevognen. Hun havde fået den ind i munden – og havde fået suttet den helt ned i halsen😢

 22. Babynest og snot suger har jeg været VILDT glad for! Han lå i babynesten så jeg kunne spise, altså ved sofabordet og lå han i den ved siden af mig på sofae .
  Og nogle nætter hvor han var helt tilstoppet i næsen og det at hæve hans hoved var snot sugeren genial! Jeg siger det bare 😀

 23. Vipp skraldespanden er den eneste der faktisk holder blelugten fra at slippe ud. (Vuggestueerfaring) Godt alternativ til blespand. Hvis i har skraldeskakt i opgangen er spanden ligegyldig 😊😊

 24. Vugge, han sov oppe hos os i sin babynest, indtil han var 3-4 mdr. Også var han for stor til vuggen, så vi skulle ud og købe tremmeseng istedet😅

 25. Jeg har købt tingene når behovet er opstået, så slipper man os for en masse fejlkøb. Han sov ved mig hele tiden i starten men når man bor i byen og man er ude at gå med barnevognen, opstod behovet for en babyalarm, når man er i de små forretninger, caféer osv, så kan de stå udenfor, da vognen ikke altid kan komme med ind🙌
  Næsesuger købte vi først da han blev forkølet osv.

 26. Flere af de ting kan jeg ikke undvære 😂 bruger nok 4-5 savlesmække om dagen, elsker blespanden, han sover i babynesten hver dag, snotsugeren er lifesaver når der er meget snot, vi har skråstol/babystolen til tripp trapp stolen og kravlegården er genial her ved nr to, så han kan få lidt fred fra storebror 😂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *