Det skal du ikke sige

..til en i kærestesorg.

Jeg har lavet indlægget før, det kan du læse her. Det skrev jeg tilbage i 2016. Der er fortsat mange som skriver til mig, og som har fået deres hjerte knust. Det gør mig ondt. Jeg kan på mindre end sekund komme tilbage til dén følelse. Bliv endelig ved med, at skrive. Jeg forsøger virkelig at få svaret jer alle. Det er jeres skyld, at jeg kan leve min drøm, har så meget frihed, kan være så meget mor, som jeg snart skal være. Tak! Jeg svarer alle! Men det kan tage tid, så hav tålmodighed. Brænder lortet fuldstændig, så send en mail (matilde@helsematilde.dk), dem ser jeg ofte hurtigere end directs.

Nå. Men kærestesorg. Av for helvede. Det er den værste smerte, som jeg har oplevet. At blive forladt – ikke til fordel for en anden, men fordi livet alene, og uden mig – blev valgt til. Det gjorde så ondt, det gjorde så ondt, så længe. Jeg var næsten 4 år om, at komme mig over min ekskæreste. Jeg har skrevet usandsynlig meget om dét. Søg i feltet her øverst på bloggen, hvis du har brug for at læse mere.

Læs indlægget her, hvis du er pårørende til en, som lige nu går igennem hjertesorg. En ting som er vigtig at huske er, at man ikke kommer sig over kærestesorg. Man kommer igennem det. Sådan er det i hvert fald for mig. Og listen fortsættes her, med hjælp fra jer. Tre år efter, at jeg lavede den første liste. For hjertesorg er for evigt aktuelt.

Byd gerne ind med flere ting, som du ikke skal sige til en, som har fået sit hjerte knust, i kommentarfeltet.

Ting du ikke skal sige, til en som er i kærestesorg:

 • du skal da bare ud og knalde. GIV DEN GAAAAS!
 • der er masser af fisk i havet!
 • du skal da bare videre.
 • han er ikke værd at samle på!
 • jeg har altid hadet ham!
 • jeg har altid tænkt, at han var dårlig for dig.
 • nu er det også på tide at komme videre (sagt to uger efter bruddet).
 • for at komme over en fyr, skal du under en anden (efterfulgt af “blink blink” og evt. et klik med munden)
 • op på hesten igen, so to speak!
 • det skal nok gå.
 • det bliver godt igen.
 • der er ikke kun en spand fuld, men et helt land fyldt.
 • du skal nok finde en anden.
 • sådan en som dig dør ikke alene!
 • så elskede han dig nok ikke så højt, som du troede, hva’?
 • der findes ikke én eneste ene, der findes mange!
 • gå på Tinder!
 • I told you!
 • du fortjener også bedre!
 • græsset er grønnere på den anden side!
 • du skal bare med i byen, du!
 • du er så smuk, sådan en som dig ender ikke alene længe.
 • når du mindst venter det, så møder du en ny. (lige den her, kan jeg skrive under på, er sand. I hvert fald i mit tilfælde. Men det er ikke godt at sige til en, som sidder midt i stormen).
 • jeg hørte han knaldede med en anden i weekenden. Så glem alt om ham!
 • det er også sundt at være lidt alene.
 • så lang tid kendte i heller ikke hinanden. Læs indlægget her, for det hørte jeg også.
 • godt du ikke fik børn med ham, hva’?
 • i passede altså heller ikke sammen.
 • han fortjener ikke dine tårer.
 • han var heller ikke særlig pæn.
 • du straffer ham hvis du er glad.
 • der er nogen som har det værre end dig.
 •  har du flere?

Jeg vil gerne tilføje, at de her kommentarer ikke er sagt i ondskab. Det vælger jeg i hvert fald, at tro. De er sagt som trøst, som en hjælp, for at dumle – måske også fordi det bare er det, man siger? Noget skal man jo sige? Det er bare ikke altid at det hjælper.

Hvad kan du så sige? Læs indlægget her og få tips fra en ekspert (mig!).

2 kommentarer til “Det skal du ikke sige”

 1. Fik en af en veninde der havde været single længe, hun sagde, så vil du opleve hvor svært det er at finde en kæreste, for det er ikke nemt.

 2. Fik en af en veninde der havde været single længe, hun sagde, så vil du opleve hvor svært det er at finde en kæreste, for det er ikke nemt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *