Du skal føde-tasken (del 1)

Der er under 4 måneder til, at jeg skal nedkomme. Eller, deromkring. Jeg har termin i december og jeg glæder mig så meget til at skulle føde. Det bliver det vildeste og jeg håber virkelig, at jeg får en god oplevelse. Jeg glæder mig til at dele den med Kristian. Og til at hilse på den lille baby, som lige pt. sparker mig i højre side. Jeg elsker de små spark.

Og det er noget med, at man skal pakke en taske, når man skal føde. Gerne lidt før den dato, som man regner med at skulle føde. Kristian kom en måned før tid, det samme gjorde min far. Så jeg skal edderbrodermig pakke den taske, 5-6 uger før termin. Det gør mig tryg, tror jeg. Og hvad skal jeg have med? Jeg har spurgt jer. Og i er, som altid, en kæmpe hjælp. Tak! Listen kommer her, jeg skriver alt det ned, som i har skrevet. Så må du selv mærke efter, hvad du har brug for i din “jeg skal føde”-taske. Kom gerne med input og erfaringer, hjælp og dont’s i kommentarfeltet:

 • Mad til Kristian (dén blev nævnt mange gange og jeg har noteret det! Han skal ikke sulte mens jeg er i fødsel ;))
 • intim skylleflaske (altså, jeg har billeder i hovedet, men hvad er det?)
 • badehåndklæde, gerne et stort et af slagsen
 • behageligt tøj til mig til efter fødslen (jeg tænker løst og uden lynlåse og ammevenligt?)
 • toiletpapir (Lambi, siges det)
 • læbepomade da læberne kan blive tørre af al det gisperi
 • drikkedunk (hospitals-glas er åbenbart crap?)
 • sutsko/klipklappere
 • slik (SUKKER!)
 • lanolin creme til brystvorterne (tjek i øvrigt denne kategori hvor der er mange gode bud på efter-fødsels-ting)
 • BIND (der findes en fødepakke her!)
 • egen sæbe til badet efter fødslen
 • hårelastikker/hårbånd
 • egen pude
 • store trusser (jeg har hørt at disse er gode!)
 • deodorant
 • tandpasta og tandbørste
 • børste
 • vandrejournal (jeg vil næsten sætte penge på, at jeg glemmer den!)
 • sygesikringskort
 • ammeindlæg (jeg vil gerne bruge genanvendelige, jeg har fundet dem her)
 • amme bh (jeg leder stadig og venter med at købe, til jeg kommer tættere på termin. Jeg synes dog at de her er rigtig fine og ser funktionelle ud!)
 • rent tøj til din mand/kone/fødselsmakker (da det kan svine lidt, det fødsel der)
 • ammevenlig kjole/top som du kan have på efter fødslen og måske får besøg, noget du føler dig tilpas og fin i (hvis det er muligt efter at have skudt en vandmelon ud af sig..)
 • tykke strømper
 • mobiloplader (gerne en lang en af slagsen)
 • tyggegummi (noget med dårlig ånde efter fødslen, måske også rart med lidt frisk mund?)
 • druesukker (dén er smart!! Dem bruger jeg til træning og de er fandme effektive og giver peps)
 • shampoo og balsam (hvis man orker den form for spa efter fødslen..)
 • morgenkåbe/kimono
 • højtaler (til beroligende musik under fødslen)
 • lidt makeup, hvis du har det bedst med det.
 • dagcreme til ansigtet, måske sådan en “vand på flaske”, tjek udvalget ud her.
 • ønskeliste til jordemoderen (smerteplan, hvad vil jeg gerne have sker under fødslen, vil jeg have badekar etc.)

Og hvad skal jeg pakke til Baby? Det har i også hjulpet mig med:

 • tøj til hjemturen (her virker det til at det er vigtigt, at det er pænt og “noget særligt” og det tror jeg også, at vi gerne vil have. Noget ekstra pænt og måske ikke særlig skide-venligt, nu hvor det er første tur for baby!)
 • 1-2 sæt tøj udover “hjemkomst”-outfittet. Gerne slå-om body, da det kan virke voldsomt for baby at få trukket noget ned over hovedet, lige efter fødslen. I størrelse 50 og 56 da man jo ikke helt kender størrelsen på baby.
 • babydyne
 • nusseklud
 • stofbleer
 • bleer
 • 2 små huer
 • 2 par sokker
 • 1 babytæppe
 • 2 par “handsker” så baby ikke kan rive sig i ansigtet (jeg har købt dem her)

Del 2 laver jeg kort inden termin, hvor jeg har pakket det, som jeg føler at jeg skal have med! Mangler jeg noget? (garanteret…)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *