Noget om den baby der

For fanden. Jeg havde svoret det: Jeg vil ikke være sådan en mommy blogger. Intet ondt om dem (for de er skide søde, de jeg har mødt og respekt for, at de har et evigt søvnunderskud!). Men det bliver ofte (for mig) lidt kedeligt. Sådan er det jo, med de ting, som ikke selv fylder, i ens eget liv. Ligesom at høre om parforhold, når man er single – og som at høre om andres rejser, når man ikke selv har været der. Men altså. Jeg skal jo så være mor. For jeg er gravid. For 4.gang. Jeg vil ikke love, at jeg ikke bliver mommy-blogger-ish, for hold da fast der sker meget. Både med kroppen, men så sandelige også med psyken. Det fylder jo lige pludselig, det hele. Den lille slambert, som vist er på størrelse med en mandarin, er hele tiden i mine tanker. Og når jeg ikke tænker på Spir (som vi kalder den), så forsøger den alligevel, at få opmærksomhed ved, at give mig kvalme, få mig til at kaste op, gøre mig svimmel eller så træt, som jeg aldrig nogensinde, har været før. Det er ikke kun dejligt, at være gravid. Selvom at jeg langt hen af vejen, elsker det og elsker min fine, tykke mave. Og mine voksende bryster. Dem er vi flere, som kan lide på adressen.

Jeg har gjort mig mange tanker, om det at være gravid og have en blog (og en instagram). For jeg orker simpelthen ikke, at blive en mommy blogger som kun taler om bleer, amning, gylp og gode børneinstitutioner. Og måske du sidder og griner lidt smørret, mens du læser det her. Måske har du børn selv og måske du ved, at alle de tanker og ideer jeg har, vil ændre sig i det sekund, jeg står med baby i armene. Du har garanteret ret. Men jeg vil ikke være en traditionel mommy blogger (hvad det så end er, jeg læser aldrig andre blog og følger kun få mødre på instagram). Det jeg prøver at formulere er, at jeg som altid, gerne vil være autentisk, ærlig og uden filter. Jeg er i gang med min helt egen podcast serie, og første afsnit er allerede ude. Jeg kommer til at lave afsnit, igennem hele min graviditet. Lyt her eller søg på “Alt det, jeg skulle have haft” der hvor du normalt, lytter til podcast. Min podcast serie kommer til at handle om alt det, som lægen ikke fortæller dig. Om alt som er tabubelagt. Følelserne som følger med, når du skal være mor for første gang – og en masse andre ting.

Udover min podcast serie, så vil jeg naturligvis også, skrive om min graviditet og dele den, på min instagram. Jeg har altid været meget åben, på de sociale medier – og det har jeg også tænkt mig at være, igennem graviditeten.

Tak for den fineste modtagelser. Både Kristian og jeg er meget overvældede og meget, meget glade for alle de beskeder vi har fået, efter vi offentliggjorde babybulen. Vi var meget spændte – og i har alle sammen, været så søde. Så mange, mange tak for det.

Jeg har i den anledning, fået et hav af beskeder – og jeg er ked af, hvis jeg ikke lige har fået svaret dig endnu. Men der er så mange, så det kommer til, at tage noget tid. Det betyder meget for mig, at du skriver til mig. Det er jeg meget rørt over. Jeg vil svare så hurtigt, som jeg kan.

Men for at tage et par af de spørgsmål, som går mest igen:

 • Termin: datoen ved jeg ikke helt, om jeg vil ud med endnu. Mest fordi jeg ikke har talt med Kristian om det, og han sover lige nu, så jeg kan ikke spørge ham. Men jeg er i uge 13. Der er 40 uger i alt, hvis du ikke har forstand på dét. Jeg var faktisk lidt forvirret. Det er jeg stadig, for man tæller uger og dage. F.eks. 16+5. Det er 16 uger og 5 dage. Min mor har da altid bare sagt ugen. Men altså. Der sker jo noget nyt hele tiden – også i graviditets verdenen.
 • Abort og graviditet. Jeg blev hurtigt gravid, efter min seneste abort, som jeg har skrevet om her. Jeg nåede slet ikke, at få menstruation. Til dig som lige har aborteret, og som føler dig som en fiasko, og føler, at det hele er håbløst. Jeg forstår dig. Jeg har ikke et godt råd. Vi gjorde ikke noget bestemt, for at blive gravide igen. Altså, det gjorde vi jo sådan set, men vi fik ikke hjælp eller andet. Mist ikke håbet, knald derud af og jeg håber virkelig det bedste for dig/jer.
 • Træning. Noget af det, som jeg er i fuld gang med, at vænne mig til: alle de gode, velmenende og søde råd, som jeg får fra alle sider. Oftest har jeg ikke spurgt. Jeg får mange spørgsmål, omkring min træning. Det kræver næsten et indlæg, for sig selv – og det har jeg i sinde, at få skrevet. Kort og godt for nu: jeg træner, ikke tungt som jeg plejer, men jeg træner stadigvæk meget, når jeg har energi og overskud til det. Og når jeg er udhvilet. Jeg er i god form og jeg er vant til, at presse min krop og jeg er stærk – jeg kan rigtig mange af de ting, som jeg kunne før, at jeg blev gravid. Og jeg må godt. Og du kan tro, at jeg passer på mig selv. Efter 3 aborter, bliver man nok lidt påpasselig. Eller også er man det, uanset om man har aborteret eller ej. Jeg har styr på det – og jeg passer godt på mig selv og godt på Spir.
 • Og ja, Spir var totalt planlagt. Jeg vidste dog ikke, at det ville gå så stærkt. Men vi havde taget beslutningen om, at forsøge at blive forældre. Og det ser ud til, at vi bliver det i år. Og ja, vi har kendt hinanden i mindre end et år. Men når det føles rigtigt, så føles det rigtigt. Og jeg kan ikke love Kristian for evigt – det ville jeg heller ikke kunne, hvis vi ventede i 4 år. Livet er kort. Jeg elsker ham og han bliver en god far, det er alt hvad jeg behøver at have styr på, lige nu.

Jeg glæder mig til, at have dig med på rejsen. Jeg lover dig (næsten) at det ikke kun kommer til, at handle om gylp og amning. Jeg vil også gerne skrive om forstoppelse, kvalme og det faktum, at jeg snart skal være mor – og altså ikke længere er centrum i mit eget liv. Fuck. Jeg glæder mig til at have dig med!

34 kommentarer til “Noget om den baby der”

 1. Min kæreste og jeg har også været sammen i kort tid (1 år) og på den tid er vi flyttet sammen, skal have et barn sammen og er igang med at spare op til et hus. Nogle vil nok sige det er risikabelt fordi vi ikke har været sammen så længe. Men jeg har det også sådan at når det føles rigtigt, hvorfor så vente. Plus min alder har jeg så også imod mig (29 år). Tillykke med graviditeten selvom det så lyder til ikke at være helt uden besvær 😁

 2. Man kan godt vide det. Jeg vidste det efter få dates. Vi flyttede (officielt) sammen efter to måneder (i virkeligheden 1,5 uge ca.), efter knap et år droppede vi prævention. Vi blev forlovede og købte hus inden der var gået halvandet. Blev gift da jeg var i uge 29. Nu er der snart gået fire år. Vi er ved at renovere huset, og når vi er færdige med det smider vi igen præventionen og laver lillebror eller -søster.

  Og ikke én eneste gang har jeg tænkt om det overhovedet skulle være os. Det skal det bare. At er så rigtigt med ham.

  Tillykke med jeres kærlighed, og frugten deraf! ❤️

 3. Hej! Mand og jeg havde kendt hinanden en lille uge første gang, jeg var på hjemme hos ham. Jeg kom aldrig derfra igen, han friede efter 73 dage (mener jeg det var), som var d. 31/12-17, Vi blev gift året efter ❣️ Vi besluttede at gå i gang med projekt baby i oktober sidste år, og klarede det i først forsøg, i januar mistede vi det. Fosteret gik til. Grundet jeg ramte bunden efter det, så er vi først gået i anden forsøg nu. ❣️ Men øvelse gør vel mester 🤷‍♀️❣️
  Tillykke med graviditeten til jer begge. Jeg elsker at følge med hos dig (jer) ❤️

 4. Først og fremmest stort tillykke, hvor er det skønt for jer og familien 🙂

  Jeg kan så godt følge dig ift. at du syntes (eller stadig synes?) at Mommy bloggere er kedelige. For det er virkelig ikke muligt at forestille sig, hvor meget ens børn (og gylp, amning, institutioner, barnets vægtøgning, ekstremt søvnunderskud osv osv) fylder i ens liv, når man ikke selv har børn.

  Jeg har det på præcis samme måde som dig, bare med de bloggere der ikke har børn, men det er fordi jeg er et helt andet sted i livet med børn. Og jeg kan ikke længere relatere til at gå i byen i weekenderne, træne 4 gange om ugen og sove 7 timer hver nat 😄

  Tro mig, Mommy bloggerne bliver dine bedste venner 😄 Du kan pludselig relatere til det de står med, og du vil opdage, at de er de SEJESTE kvinder i verden ❤️

 5. Stort tillykke✌️ Glæd dig, vi fik vores datter for 19
  siden og det var/er det dejligste . Håber du bliver ved med at være lige dig🙏 Baby’er:/ børn er dejlige at se på IG men ikke hele tiden🙈 endnu engang tillykke🙋🏼‍♀️😀🌸

 6. Mor politi og gode råd kommer så snart guldet lander i maven😅🙂🙂
  Jeg trænede gennem hele min graviditet og blev flere gange stoppet i trænings centeret for at blive spurgt om det var godt for baby. Sidste træning var under 24 timer inden min fødsel. Fødslen gik godt og hurtigt og vi har fået en stærk lille baby

 7. Da jeg var på første date med min mand vidste jeg det var ham jeg ville giftes med. Det føltes så rigtigt. Og det blev vi, fik hus børn og det hele.

 8. Kære Matilde. Tillykke med graviditeten! Jeg er selv gravid (24 uger) med mit første barn, og ved hvor stort det er, så selvfølgelig er det noget, der skal “fylde”. Jeg arbejder som læge i en almen praksis og sidder ofte foran andre gravide ifbm. svangreundersøgelser eller graviditetsrelaterede komplikationer (f.eks. kvalme, hovedpine, blødningsforstyrrelser, m.v.). Til svangreundersøgelserne vejleder jeg den gravide (og hendes eventuelle partner) i deres vej gennem sundshedsvæsenet; undersøgelser i klinikken og på sygehuset, blodprøver, skanninger, m.v. Jeg vejleder dem i hvilke foranderlig er deres krop (og psyke) kommer til at gennemgå. Jeg vejleder dem i hvordan de skal forholde sig ift. kost, motion, m.v. – hvad man må og ikke må. Og jeg forsøger at besvare deres spørgsmål så godt jeg nu kan.
  Jeg er meget nysgerrig på, hvad du mener med sætningen “alt det lægen ikke fortæller dig” – kan du mon uddybe? Er der noget, du synes, at vi læger mangler at informere jer om? Mvh, Sara

 9. Kære Mathilde
  Jeg har haft let ved at blive gravid, men har også 3 spontane aborter bag mig. Efter 3 spontane abort blev jeg gravid med min søn, som om få dage bliver 7 måneder. Jeg har den dag i dag meget svært ved at genkalde følelserne fra tiden inden han blev født. Det virker som et fjernt fjernt minde, dengang jeg var ved at miste modet og egentlig skal vi ikke længere tilbage end begyndelsen af 2018. Jeg kan ikke længere huske følelserne, da jeg gennemgik aborterne. Psyken er derfor nogle gange fantastisk. Idag er jeg så fyldt op af glæde over min søn og hverken min kæreste eller jeg bærer rundt på dårlige minder om tiden inden. Jeg håber, at du vil opleve det samme.

 10. Stort tillykke, Matilde og Kristian ❤️ Jeg blev så glad, da jeg så det på Instagram i går, at dem, jeg var sammen med, spurgte, hvad der var sket 😉😄 Jeg mistede også tre gange inden vores ældste kom til verden, så fjerde gang blev også lykkens gang herhjemme. Alt det bedste til jer!

 11. Kære Mathilde og Kristian. Stort tillykke med den kommende familieforøgelse. Jeg lyttede til din potcast forleden dag og smilede lidt indvendigt – for de følelser omkring graviditeten du og Kristian beskrev var spot on. Min kæreste og jeg venter selv vores første barn til efteråret og det hele er så nyt, spændende og virkelig angst provokerende på samme tid. Husk at mærke efter hvad der føltes rigtigt for dig/jer, hvad end det er træning x flere ugentlig eller ekstra mange lure på sofaen. Vi er alle forskellige og jeg er fuldstændig overbevist om, at den bedste graviditet er den hvor man gør, hvad der føltes godt for krop og sind og ikke hvad 100 “guruer” har opfundet af regler. Jeg glæder mig til at følge med ❤️

 12. Åhhhh kæmpe stort TILLYKKE 😍 Jeg har to børn og skal ikke have flere, så jeg er hende den ‘gamle mor’, som nyder at følge med på Insta, når de bloggere, jeg følger, skal have en bebs! Jeg ønsker dig en dejlig graviditet og synes sgu jeres kommende bebs har vundet lotteriet med jer to som forældre 😘

 13. Selvom min kæreste og jeg har været sammen i snart 13 år, Vi var begge 18 og lige kommet ud af ca 1 års forhold med andre, men vi var fra starten sikre på at det var hus, børn og bryllup.. flyttede sammen næsten med det samme.. vi har en datter på 3 og satser på en til snart.. hus og bryllup er også en del af fremtidsplanerne.. 😊

 14. Åh kæmpe tillykke! Blev så glad da jeg læste at du igen er gravid. Jeg mistede selv i uge 8 i efteråret og er også i uge 13 lige nu. Det er så vildt hvor glad og samtidig bange man kan blive, når man bliver gravid igen efter man har aborteret! Håber det bedste for jer og jeres lille Spir ❤️

 15. Helse mathilde er jo dit blogger navn 🙂 og det jo en del af dit liv nu, at skulle være mor. Så er det da ganske naturligt du vil lave nogle indlæg omkring det at være gravid, manglende overskud i forbindelse med træning mv.

  Skriv om det der falder dig ind, og det du har lyst til. Det er de indlæg ‘vi’ gerne vil læse, sådan nogle hvor der er indhold i, og ikke bare sådan nogle ‘skal’ indlæg fordi man bare ‘vil’ skrive noget, fordi det er længe siden.

  Er selv, både mor, blogger og trænings freak 😉 min blog handler dog ikke så meget om mine børn, som de har gjort. Netop også fordi jeg synes det hele blev lidt for meget af det samme 😉

 16. Stort tillykke til jer, hvor er det vare skønt. Følger stadig glædeligt med, hvis du bliver en mommy-blogger! Du vil jo stadig have samme vinkel, samme ærlighed og charme som altid😁

 17. Min kæreste og jeg har også været sammen i kort tid (1 år) og på den tid er vi flyttet sammen, skal have et barn sammen og er igang med at spare op til et hus. Nogle vil nok sige det er risikabelt fordi vi ikke har været sammen så længe. Men jeg har det også sådan at når det føles rigtigt, hvorfor så vente. Plus min alder har jeg så også imod mig (29 år). Tillykke med graviditeten selvom det så lyder til ikke at være helt uden besvær 😁

 18. Man kan godt vide det. Jeg vidste det efter få dates. Vi flyttede (officielt) sammen efter to måneder (i virkeligheden 1,5 uge ca.), efter knap et år droppede vi prævention. Vi blev forlovede og købte hus inden der var gået halvandet. Blev gift da jeg var i uge 29. Nu er der snart gået fire år. Vi er ved at renovere huset, og når vi er færdige med det smider vi igen præventionen og laver lillebror eller -søster.

  Og ikke én eneste gang har jeg tænkt om det overhovedet skulle være os. Det skal det bare. At er så rigtigt med ham.

  Tillykke med jeres kærlighed, og frugten deraf! ❤️

 19. Hej! Mand og jeg havde kendt hinanden en lille uge første gang, jeg var på hjemme hos ham. Jeg kom aldrig derfra igen, han friede efter 73 dage (mener jeg det var), som var d. 31/12-17, Vi blev gift året efter ❣️ Vi besluttede at gå i gang med projekt baby i oktober sidste år, og klarede det i først forsøg, i januar mistede vi det. Fosteret gik til. Grundet jeg ramte bunden efter det, så er vi først gået i anden forsøg nu. ❣️ Men øvelse gør vel mester 🤷‍♀️❣️
  Tillykke med graviditeten til jer begge. Jeg elsker at følge med hos dig (jer) ❤️

 20. Først og fremmest stort tillykke, hvor er det skønt for jer og familien 🙂

  Jeg kan så godt følge dig ift. at du syntes (eller stadig synes?) at Mommy bloggere er kedelige. For det er virkelig ikke muligt at forestille sig, hvor meget ens børn (og gylp, amning, institutioner, barnets vægtøgning, ekstremt søvnunderskud osv osv) fylder i ens liv, når man ikke selv har børn.

  Jeg har det på præcis samme måde som dig, bare med de bloggere der ikke har børn, men det er fordi jeg er et helt andet sted i livet med børn. Og jeg kan ikke længere relatere til at gå i byen i weekenderne, træne 4 gange om ugen og sove 7 timer hver nat 😄

  Tro mig, Mommy bloggerne bliver dine bedste venner 😄 Du kan pludselig relatere til det de står med, og du vil opdage, at de er de SEJESTE kvinder i verden ❤️

 21. Stort tillykke✌️ Glæd dig, vi fik vores datter for 19
  siden og det var/er det dejligste . Håber du bliver ved med at være lige dig🙏 Baby’er:/ børn er dejlige at se på IG men ikke hele tiden🙈 endnu engang tillykke🙋🏼‍♀️😀🌸

 22. Mor politi og gode råd kommer så snart guldet lander i maven😅🙂🙂
  Jeg trænede gennem hele min graviditet og blev flere gange stoppet i trænings centeret for at blive spurgt om det var godt for baby. Sidste træning var under 24 timer inden min fødsel. Fødslen gik godt og hurtigt og vi har fået en stærk lille baby

 23. Da jeg var på første date med min mand vidste jeg det var ham jeg ville giftes med. Det føltes så rigtigt. Og det blev vi, fik hus børn og det hele.

 24. Kære Matilde. Tillykke med graviditeten! Jeg er selv gravid (24 uger) med mit første barn, og ved hvor stort det er, så selvfølgelig er det noget, der skal “fylde”. Jeg arbejder som læge i en almen praksis og sidder ofte foran andre gravide ifbm. svangreundersøgelser eller graviditetsrelaterede komplikationer (f.eks. kvalme, hovedpine, blødningsforstyrrelser, m.v.). Til svangreundersøgelserne vejleder jeg den gravide (og hendes eventuelle partner) i deres vej gennem sundshedsvæsenet; undersøgelser i klinikken og på sygehuset, blodprøver, skanninger, m.v. Jeg vejleder dem i hvilke foranderlig er deres krop (og psyke) kommer til at gennemgå. Jeg vejleder dem i hvordan de skal forholde sig ift. kost, motion, m.v. – hvad man må og ikke må. Og jeg forsøger at besvare deres spørgsmål så godt jeg nu kan.
  Jeg er meget nysgerrig på, hvad du mener med sætningen “alt det lægen ikke fortæller dig” – kan du mon uddybe? Er der noget, du synes, at vi læger mangler at informere jer om? Mvh, Sara

 25. Kære Mathilde
  Jeg har haft let ved at blive gravid, men har også 3 spontane aborter bag mig. Efter 3 spontane abort blev jeg gravid med min søn, som om få dage bliver 7 måneder. Jeg har den dag i dag meget svært ved at genkalde følelserne fra tiden inden han blev født. Det virker som et fjernt fjernt minde, dengang jeg var ved at miste modet og egentlig skal vi ikke længere tilbage end begyndelsen af 2018. Jeg kan ikke længere huske følelserne, da jeg gennemgik aborterne. Psyken er derfor nogle gange fantastisk. Idag er jeg så fyldt op af glæde over min søn og hverken min kæreste eller jeg bærer rundt på dårlige minder om tiden inden. Jeg håber, at du vil opleve det samme.

 26. Stort tillykke, Matilde og Kristian ❤️ Jeg blev så glad, da jeg så det på Instagram i går, at dem, jeg var sammen med, spurgte, hvad der var sket 😉😄 Jeg mistede også tre gange inden vores ældste kom til verden, så fjerde gang blev også lykkens gang herhjemme. Alt det bedste til jer!

 27. Kære Mathilde og Kristian. Stort tillykke med den kommende familieforøgelse. Jeg lyttede til din potcast forleden dag og smilede lidt indvendigt – for de følelser omkring graviditeten du og Kristian beskrev var spot on. Min kæreste og jeg venter selv vores første barn til efteråret og det hele er så nyt, spændende og virkelig angst provokerende på samme tid. Husk at mærke efter hvad der føltes rigtigt for dig/jer, hvad end det er træning x flere ugentlig eller ekstra mange lure på sofaen. Vi er alle forskellige og jeg er fuldstændig overbevist om, at den bedste graviditet er den hvor man gør, hvad der føltes godt for krop og sind og ikke hvad 100 “guruer” har opfundet af regler. Jeg glæder mig til at følge med ❤️

 28. Åhhhh kæmpe stort TILLYKKE 😍 Jeg har to børn og skal ikke have flere, så jeg er hende den ‘gamle mor’, som nyder at følge med på Insta, når de bloggere, jeg følger, skal have en bebs! Jeg ønsker dig en dejlig graviditet og synes sgu jeres kommende bebs har vundet lotteriet med jer to som forældre 😘

 29. Selvom min kæreste og jeg har været sammen i snart 13 år, Vi var begge 18 og lige kommet ud af ca 1 års forhold med andre, men vi var fra starten sikre på at det var hus, børn og bryllup.. flyttede sammen næsten med det samme.. vi har en datter på 3 og satser på en til snart.. hus og bryllup er også en del af fremtidsplanerne.. 😊

 30. Åh kæmpe tillykke! Blev så glad da jeg læste at du igen er gravid. Jeg mistede selv i uge 8 i efteråret og er også i uge 13 lige nu. Det er så vildt hvor glad og samtidig bange man kan blive, når man bliver gravid igen efter man har aborteret! Håber det bedste for jer og jeres lille Spir ❤️

 31. Helse mathilde er jo dit blogger navn 🙂 og det jo en del af dit liv nu, at skulle være mor. Så er det da ganske naturligt du vil lave nogle indlæg omkring det at være gravid, manglende overskud i forbindelse med træning mv.

  Skriv om det der falder dig ind, og det du har lyst til. Det er de indlæg ‘vi’ gerne vil læse, sådan nogle hvor der er indhold i, og ikke bare sådan nogle ‘skal’ indlæg fordi man bare ‘vil’ skrive noget, fordi det er længe siden.

  Er selv, både mor, blogger og trænings freak 😉 min blog handler dog ikke så meget om mine børn, som de har gjort. Netop også fordi jeg synes det hele blev lidt for meget af det samme 😉

 32. Stort tillykke til jer, hvor er det vare skønt. Følger stadig glædeligt med, hvis du bliver en mommy-blogger! Du vil jo stadig have samme vinkel, samme ærlighed og charme som altid😁

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *