Graviditeten’s Helse

Annonce for Berthelsen Naturprodukter

Igår kunne jeg endelig dele det, som jeg har ventet længe på. Jeg er gravid. Jeg er fandeme gravid! Jeg er så glad, forvirret, nervøs, spændt og lykkelig. Det er så vildt. Rejsen har indtil videre varet 12 uger og jeg ser frem til nu, at gå ind i 2.trimester. Det skulle være det sjove trimester, har jeg hørt. Jeg glæder mig. De første 12 uger har været præget voldsomt af træthed – den er endelig ved, at fortage sig.

Graviditet er voldsomt. Spændende, altomsluttende og heftigt. Og forvirrende. Netop forvirring, skal dette indlæg handle om. Før jeg blev gravid, indgik jeg nemlig et samarbejde med Berthelsen Naturprodukter – et samarbejde som jeg er meget, meget stolt af. Jeg har taget deres produkter, i mange år. On/off. En gang (da jeg var rigtig helse), brugte jeg alle mine penge i helsekostforretninger. Gerne på kosttilskud – for det har jeg altid taget. Og Berthelsen er den gode gamle, som man altid kan regne med. De har nærmest alt – og så er de billige. Hvilket også var en af grundene til, at jeg valgte at takke ja til, at arbejde sammen med dem. Jeg kan fuldstændig stå inden for deres produkter – Kristian har testet med, de seneste mange måneder – og han er også blevet rigtig glad, for produkterne og deres effekt.

Eftersom at jeg blev gravid (mere eller mindre, ved et tilfælde), så har jeg været meget i tvivl om, hvilke vitaminer man må og skal tage, under en graviditet. Jeg synes, at det er en jungle. Det er så svært, at finde rundt i. Fiskeolie deler for eksempel vandene, under en graviditet. A-vitamin skal man også være varsom med, man skal til gengæld sørge for, at få jern og så videre. Jeg brugte mange af de første uger på, at researche. Berthelsen har været så søde, at hjælpe mig med, hvilke kosttilskud jeg skal tage. Det er jeg rigtig glad for – og jeg vil meget gerne, give min viden videre.

Jeg har ikke været gravid så længe – men jeg har allerede lært, at du skal føle efter. Føl efter hvad der føles rigtigt, for dig. Det er dig, som er gravid, og det er dig, som skal bestemme. Produkterne er ikke kun til dig som er gravid, men for alle. Men fordi jeg er gravid, er der selvfølgelig taget højde for det. Men de vitaminer jeg tager, kan du sagtens tage, selvom du ikke er gravid.

Du kan få 20% på alle produkterne ved at bruge koden “helse20” – brug koden her!

Jeg har indgået et længerevarende samarbejde med Berthelsen – og vil løbende præsentere hvilke produkter jeg (og Kristian) bruger. Men for ikke at gøre dette indlæg alt for teksttungt, vil jeg gerne præsentere 3 af de produkter, som jeg tager hver eneste dag:

Multisport – kan tages af alle! Det er et komplet tilskud designet til sportsudøvere (altså ikke kun de rigtig professionelle, men også til dig som træner et par gange om ugen, eller bare er aktiv i din hverdag). Der er 13 vitaminer og 11 mineraler i produktet og er tilsæt omega 3 fedtsyrer samt 6 aminosyrer (blandt andet BCAA, som er vigtige sammen med de stærke B-vitaminer, hvis du træner og dyrker sport). Multisport indeholder blandt andet:

  • B-vitaminer sørger for mentalt overskud ved at mindske træthed og udmattelse.
  • Magnesium vedligeholder normal muskelfunktion.
  • Zink vedligeholder et normalt testosteronniveau i blodet samt normalt immunforsvar.
  • Jern bidrager til normal ilttransport i kroppen.
  • C-vitamin bidrager til vedligeholdelse af immunsystemets normale funktion under og efter intensiv fysisk træning (jern optages bedre sammen med C-vitamin, derfor skide smart, at de er i samme produkt!).

Berthelsen Omega 3: Det her produkt er jeg SÅ begejstret for. Det er omega 3 (det som vi normalt forbinder med fisk), men dette produkt er lavet af algeolier. Det lyder klamt – og da teamet bag Berthelsen bad mig smage, fik jeg allerede den der klamme, fiskesmag i munden, som jeg synes fiskeolie kan give. Men algeolien smager slet ikke grimt – heller ikke når du bøvser i løbet af dagen, og smagen lige kommer lidt op. Den er slet ikke til at smage. Og jeg har kastet meget op i dette trimester, men ikke med en klam alge-smag. Derudover – og det her er det vigtigste for mig – så er der ingen risiko for tung metaller. Det er der nemlig i fiskeolie. Det er svært at undgå – og jeg er ikke interesseret i, at få tungmetaller i min krop. Særligt ikke nu, hvor jeg er gravid. Perfekt produkt og jeg kommer aldrig til, at tage fiskeolie igen. Hellere algeolie. Som i øvrigt også er langt bedre for miljøet.

Berthelsen Jern + C: Endnu et produkt, som jeg finder genialt. Jern optages bedst i kroppen, hvis du tager det sammen med C-vitamin. Det kunne for eksempel være et glas appelsinjuice. Men har du ikke lige dét ved hånden, så er dette produkt din ven. For der er C-vitamin i. Så smart. Efter uge 10. i graviditeten, skal du have jern. Derfor tager jeg dette produkt. Under min graviditet skal jeg lave et par ekstra liter blod, en moderkage og jeg-skal-komme-efter-dig. Dét kræver jern. Ellers bliver jeg svimmel og enormt træt. Jeg har altid taget jern, da jeg træner så meget som jeg gør, og fordi jeg er bloddonor. Men dette produkt, er det nemt for min krop, at optage jern.

Det var de 3 produkter, som jeg valgte at have fokus på, i dette indlæg. Der kommer snart mere og jeg vil også tale mere om produkterne på min instagram – så husk at følg med derinde også! (@helsematildedk).

Husk at du kan få 20% på produkterne ved at bruge koden “helse20”, brug koden lige her!

Annonce for Berthelsen Naturprodukter

6 kommentarer til “Graviditeten’s Helse”

  1. Kære Matilde! Tak fordi du deler! Jeg har netop fået “alge-olien” hjem, men der står bag på pakken, den kun må bruges af gravide efter aftale med læge/sundhedspersonale? Så nu ved jeg ikke, om jeg “tør” tage dem? På forhånd tak og god mandag! Bedste hilsener Line

  2. Kære Matilde! Tak fordi du deler! Jeg har netop fået “alge-olien” hjem, men der står bag på pakken, den kun må bruges af gravide efter aftale med læge/sundhedspersonale? Så nu ved jeg ikke, om jeg “tør” tage dem? På forhånd tak og god mandag! Bedste hilsener Line

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *