Status på Spir

Spir – det kalder vi den. Dunken, babyen, nullergrisen. Den har mange navne. Men mest Spir. Vi kender ikke kønnet, så derfor ingen han/hun og vi vil ikke kalde den for “den“, det bliver så upersonligt, synes vi.

Og status på alt det her babyhalløj – det efterspørges. Mine “kollegaer” havde varskoet mig om, at baby godt kan give meget opmærksomhed, spørgsmål og gode råd (som jeg som oftest slet ikke har bedt om), men jeg havde slet ikke overvejet, hvor heftigt det er. Jeg har altid forsøgt at få svaret alle – det er umuligt nu. Jeg får så mange beskeder, hver eneste dag. Jeg går ud fra, at mange af dem handler om graviditeten, derfor dette indlæg – lidt status på dét, kommer her:

  • Jeg er nu 15+0, så i uge 16. Jeg er i 2.trimester og det er 13 dage siden jeg sidst kastede op (håber det holder!) og trætheden er ikke nær, så voldsom længere. Jeg kan dog ikke helt det samme, som før graviditeten. Jeg kan sagtens have en dag, hvor jeg er fuld af energi og træner, arbejder, tager til møder, er en overskudsagtigt kæreste (eller, kone er jeg jo nu), men dagen efter betaler jeg prisen. Så jeg skal finde ud af med mig selv, hvad jeg skal bruge min energi på. For den er ikke længere ubegrænset.
  • Jeg aner stadigvæk ikke en skid, om hvad vi skal have købt. Og jeg synes også, at det er vildt kedeligt. Jeg tror at det er en del af processen – så jeg har ikke stress over det. Det kommer nok – men vi er jo også meget forskellige. Nogen googler og læser om autostole i 5 timer, og så er der mig, der ikke anede at man ikke bare kunne bruge barnevogns-liften i bilen også. Det kan man så ikke. Det kommer nok.
  • Kønnet. I er mange som spørger, om vi ved kønnet. Det skriver jeg lige om, i et andet indlæg.
  • Bolig status: Vi bliver boende og lige nu har vi det sådan, at vi tager tingene meget ad hoc. Måske kan man slet ikke det, når man skal være forældre – men det er dét, som føles bedst for os lige nu. Mange har før boet i en 2 værelses med en baby, og vi har tænkt os at prøve. Det er jo ikke for evigt.
  • Graviditets-gener pt.: ligament smerter (nyt ord, som jeg lige har lært. Ligementer er det, som livmoderen hænger i, vist. Og de bliver jo strukket nu). Så har jeg ofte ondt i halebenet, hvis jeg har siddet meget ned, men det er ikke så slemt endnu. Udover det: ømme bryster et par gange om ugen, lidt hævede ben efter en lang dag på hæle og så er jeg forpustet ved selv den mindste aktivitet. Men alt sammen noget, som jeg sagtens kan magte. Efter kvalme, opkast og den usandsynlige træthed, er alt andet en fucking walk in the park!

Husk i øvrigt at jeg laver min helt egen podcast serie: 1+1=3, hvor jeg optager hver eneste uge. Nyt afsnit er ude hver torsdag og der er 3 afsnit ude nu. Jeg tager jer med på rejsen, uden filter. Jeg taler med en læge, en træningsekspert, en solomor, andre gravide, kvinder som ikke ønsker børn, kvinder som ikke kan få børn og så videre. Lyt til den hvor du normalt lytter – du kan bare søge på “1+1=3“. Skriv meget gerne her i kommentarfeltet med tips, ris og ros og ideer til temaer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *