Svigt?

Det her er min kæreste. Han er meget af det, som jeg ikke troede, at jeg skulle have – men som det viser sig, at jeg har brug for. Jeg har kendt ham i 10 uger, det føles som flere år. Jeg er meget, meget glad for ham. Han kigger på mig, som ingen før har set på mig. Han forstår mig, som ingen andre. Han er skide sjov, skide pæn og jeg fatter ikke, at han ikke allerede var taget. Men nu er han min. Og jeg har ikke i sinde, at slippe ham.

Men nok om ham. Jeg kan skrive ti dansk stile om ham lige nu. Jeg er forelsket, that’s what we do. Mennesker som er forelskede, er møgirriterende. Det slipper du for. Eller. Jeg deler det lidt op, så du ikke bliver alt for træt af mit ævl.

Men det skal slet ikke handle, om ham. Det skal handle om svigt. Og hvorfor at jeg havde svært ved, at dele ham. Med dig. Når du er forelsket, så har du lyst til at råbe hans/hendes navn midt i gågaden. Have hans/hendes ansigt på en t-shirt og flashe til ALLE, at du har fundet kærligheden. Sådan har jeg det i hvert fald. Men. Jeg har i så mange år delt mine sorger og kriser, med dig. Lige pludselig står jeg faktisk i den situation, at jeg er glad. Jeg husker stadig hjertesorgen. Følelsen af at blive forladt, kan jeg nemt finde frem til. Særligt nu, hvor jeg igen sætter mig i den situation, hvor jeg kan blive forladt. Det ultimative kontroltab. Og selvom at jeg er så glad, som jeg ikke har været længe – så er jeg ked af det. For jeg føler, at jeg svigter dig.

Jeg svigter dig, som følger med i mit liv – fordi du kan relatere. Fordi det måske får dig til, ikke at føle dig så alene. Før lå jeg alene på min sofa, om søndagen. Og skrev om søndagshjerte og tomheden efter et one night stand. Nu ligger jeg arm i arm. Med min kæreste. Forræder. Sådan føler jeg mig. Jeg føler, at jeg svigter dig. Fordi jeg ved, hvordan det føles at være alene og ensom. Og nu er ensomheden blevet mindre – lader jeg så dig i stikken?

Sådan har jeg det. Jeg er forelsket og meget, meget glad. Han gør mig varm om hjerte og glad og jeg smiler så meget, at jeg har mælkesyre i kinderne. Men. Jeg er så bange for, at svige dig, som måske har brug for at læse, at du ikke er alene. Men jeg håber at det, at jeg har fundet kærligheden, kan give dig håb. Og en kæreste er ikke lig med lykke – jeg er “bare” nyforelsket og lige nu elsker jeg, at han smider sine sokker på gulvet, fordi det er “så sødt og jeg skal jo også lære at rode lidt“. Kom igen om et par måneder, hvor jeg måske låser mig ude på toilettet, fordi han ikke har sat en tallerken i opvaskeren. Ensomhed er ikke kun for singler. Det ved jeg godt. Fordi jeg har mødt ham, så forsvinder sorgen ikke. Den bliver nemmere at rumme, men den forsvinder ikke.

Jeg har i snart 4 år skrevet om sorg, krise og ensomhed. Jeg har skabt et fællesskab omkring dét. Jeg har været træt af de, som havde kærester og som postede stories og indlæg med “sådan mødtes vi“, “se hvor søøøøød han er når han sover” og “i weekenden har vi bare holdt i hånd“. Jeg har brækket mig. Nu har jeg selv lyst til, at holde i hånd en hel weekend og ikke stå op af sengen. Sådan er livet så finurligt.

Jeg vil bare sige til dig – at jeg ikke forlader dig. Jeg vil stadig skrive om alt det svære. Også selvom, at mit liv er lysnet. Jeg vil stadig beskæftige mig med sorg, ensomhed og krise. Og jeg kan stadig forstå, hvordan et knust hjerte føles. Og hvordan det føles, at miste. Jeg er her. For du er aldrig alene. Heller ikke nu, hvor jeg har fundet en, som vil holde mig i hånden i en hel weekend.

42 kommentarer til “Svigt?”

 1. Fra en der går et år siden stod i en stor krise, så fandt jeg inspiration i at se lykkelige historier. Historier der ikke endte som min egen, med en død far og et forlist forhold. Ingen kan leve hele livet i krise, selvom stor sorg aldrig forsvinder. Så bliver det bedre, sorgen og ensomheden omkring tabet.
  Jeg er så glad på dine vegne, at du har mødt en der gør dig glad. Det giver mig mange smil på læben, i sær på din insta 😉

 2. Kan nikke så meget genkendende til dit opslag. Jeg mødte min kæreste i foråret og nej ensomheden forsvinder ikke. Det skal man arbejde med videre igennem livet❤️

 3. Du svigter ikke nogen – du viser os netop, at der kommer gode stunder efter sorg og smerte! Det giver helt sikkert håb for mange, når man kan følge alt det du har været igennem, og så stadig kan finde plads til kærligheden.
  Du fortjener kærligheden! Du fortjener at være lykkelig og forelsket!❤️ Jeg er utroligt glad på dine vegne!
  Pas på kærligheden – den klæder dig utroligt godt😊 og om ikke andet, kan vi, læsere, jo leve lidt på din lykke, når vi ikke selv har den😉

 4. Det er så rørende et indlæg! For selvom man oplever nyforelskelsen, glemmer man aldrig sorgen og det knuste hjerte. Man bliver stadig ked af det over savnet til den, man har mistet, men så bliver man krammet og holdt om, så det gør bare en smule mindre ondt at savne. Om ikke andet, vil den anden person være der og der er plads til at være ked af det og til at savne. Savnet går ikke væk, det ved du og det beskriver du så fint i dette indlæg. Som jeg bare gerne vil støtte op omkring. Jeg mistede selv min mor for lidt over to år siden, mødte min dejlige kæreste for snart et år siden og jeg er glad. Men sorgen er der stadig og kan stadig slå hårdt! Livet går op og ned, og du fortjener, alle fortjener at forsøge at nyde det, når det går godt.

  Tak for dine gode og inspirerende ord! ❤️

 5. Heidi Sørensen

  Du svigter os ikke. ❤det ville
  Du gøre hvis du pludselig ikke deler ud af dine glæder. Vi har alle oplevet sorg i svigtet. Men det at du deler din glæde, viser jo bare at det nok skal lykkes for os andre. Glæder mig over din lykke. ❤

 6. Det gik lige i hjertet og tårekanalerne!
  Tak for din ærlighed og din styrke ♥️
  Man er aldrig alene og ganske almindelig i sine følelser når man læser og ser hvad du ligger op!
  Tak ♥️

 7. Du svigter ikke, du giver lidt håb til gengæld <3 det er virkelig skønt at se al din glæde. hvor har du dog bare inderligt fortjent det. jeg vil stadig ivrigt læse med – både om krise og de svære ting og de gode, nemmere ting. tak for dig og alt du føler for at dele og inspirere os andre med. 🙂 <3

 8. Uhh hvor var det et fint indlæg, så fint. Så betænksomt. Så ømt. Tak for det, men du fortjener sku og være glad.
  Nyd denne tid, måske er det din sidste gang at være forelsket, hvis nu han er ham du skal være sammen med resten af livet. Så fortjener du sku og nyde denne tid;) Jeg frygter ikke at du glemmer nogen<3

 9. Henriette Andersen

  Du er et fantastisk menneske og rummer mere end de fleste kan. Du fortjener det her så meget! Tillykke med kærligheden, roen og alt det fantastiske det medfører. Jeg glæder mig til fortsat at følge med i dit liv og din udvikling som menneske ❤️

 10. Søde Matilde. Jeg tror, at vi sidder mange læsere og er utroligt glade for, at du har fundet kærligheden – om nogen, så fortjener du det! Jeg har ikke en følelse af at blive svigtet. Tværtimod har jeg fået en tro på, at jeg også finder den en dag.

 11. Du svigter ingen! Du har fortjent kærligheden og glæden som alle andre og den rejse vil jeg mindst lige så gerne følge dig på! Og det tror jeg alle vil.
  Jeg er glad for lykken tilsmiler dig!!
  Mange hilsner Christina

 12. Tusind tak for det her! Jeg er så glad på dine vegne, og du giver mig i den grad håb om at kærligheden findes derude. Men hold nu op hvor blev jeg også glad af dette indlæg – for nogle gange er ensomheden kæmpe stor, når alle andre lever i tosomhed. ❤️❤️❤️ Så tusind tak for dig, og at du ikke bare glemmer, nu hvor du er forelsket – hvilket du om nogen fortjener pisse meget!

 13. Du svigter ingen ❤️
  Og man kan sagtens være ensom selvom man er i et lykkeligt forhold.
  Jeg skal giftes med min skønne forlovede til April og kan til tider stadig føle mig ensom, men det er andre punkter jeg føler mig ensom på (manglen på veninder efter jeg flyttede til København fra Jylland eller frustationer over arbejde som kun jeg kan løse)

  Du er SÅ skide sej og du fortjener kærligheden ❤️

 14. Du har ikke svigtet, tværtimod! Du har bevist at selv efter 4 år, kan kærligheden findes! Det giver mig håb, da jeg selv har sorg og et knækket hjerte med mig. Og det at du beskrev, at selvom du har datet, fandt du først kærligheden da du var klar. Det gør, at jeg tænker, at når jeg er klar igen, så er kærligheden der ude et sted, til mig også ❤️

 15. Du svigter absolut ingen! Jeg er næsten sikker på, at jeg kan tale på alle følgers vegne, når jeg siger, at udelukkende er glade på dine vegne! Det er så fantastisk at se hvor forelsket og glad, som du er og det er fuldt ud fortjent, for hold kæft, hvor har du om nogen kæmpet for kærligheden!!! Det er fantastisk og du skal på ingen måde føle, at du svigter nogen, du skal bare nyde tiden!

 16. Du er så god, Matilde. Og selvom jeg ikke kender dig, er jeg stadig vildt begejstret og glad for, at du har fundet kærligheden. Det fortjener alle, og ikke mindst dig. Tak for et dejligt og rørende indlæg, og tak fordi du er her for os allesammen <3

 17. Matilde, du svigter ingen, du fortjener at have det helt fantastisk og du fortjener at have en som er der for dig. Jeg tror på ingen måde du skal tænke det som et svigt, du skal nærmere tænke det som om at du/bloggen udvikler sig. Nu har du fortalt om ensomheden som single, som du selv nævner bliver livet ikke perfekt af at få en kæreste, så nu kan du fortælle om alle de nye oplevelser du får – bare i et forhold 😊 Tillykke med kærligheden – du har fortjent den! Jeg glæder mig meget til at se dig med et kæmpe smil, hånd i hånd med din kærlighed her i Hørsholm ❤️

 18. Kære Mathilde.
  Jeg kan tydeligt huske, da du skrev om Ikke at turde give slip. Om ikke at turde lukke nogen ind og ikke have lyst til.

  At du nu har turde give slip og turde lukke nogen ind, giver mig et kæmpe håb. Så ved jeg, at tiden nok skal arbejde for mig. At jeg nok skal komme derhen, hvor jeg tør.

  At du har været derude gør netop, at jeg har lyst til at læse om din lykke. Fordi du ved, hvordan det er at være det modsatte sted. Du ved, hvordan processen er.

  Du giver om nogen håbet liv. Du giver en vished om, at tiden er vores bedste ven. At tiden arbejder for os.
  Knus <3

 19. Kære Matilde
  Din historie har en særlig plads i mit hjerte. For den minder utrolig meget om min egen. Svigt, sorg og en mistet tro på, at det nogen sinde skal blive godt igen. Det her indlæg rører mig dybt. På den ene side fordi du er så omsorgsfuld og betænksom – at du stadig (til trods for alt hvad du har været igennem), og på den side fordi jeg er så glad for, at du har fundet lykken igen. At dit hjerte har sejret. <3 Jeg blev gravid, aborterede og blev forladt af min ekskæreste (nå ja, han var mig også utro for lige at toppe den). Det var det hårdeste jeg nogensinde har været igennem. Nu åbnede jeg endelig op for en fyr, der umiddelbart virkede til at være "the good guy" og jeg har brændt nallerne noget så grufuldt. Jeg bliver varm om hjertet når jeg læser dit indlæg for det giver mig en ro og en følelse af, at det nok også skal være muligt for mig at finde en igen. Tak for dig!

  Kh. C

 20. Hej Matilde. Du fortjener kærligheden ligeså meget som alle andre og svigter bestemt ikke på baggrund af at du nu er lykkelig. Men jeg kom til at tænke på noget, som jeg selv synes er svært og som godt kan relateres lidt til dit indlæg her. Har du oplevet hvordan det kan være svært i venindegrupper at være forskellige steder i livet lige pludselig? Som nok er ret naturligt især i slut 20’erne/start 30’erne. Og at kunne blive ved med rumme hinandens meget forskellige liv og at der skal være plads til både babyer, bleer men samtidig også “teenage” drukture og “småproblemer”, som kan fylde meget i én persons liv, men virke helt ligegyldigt i forhold til nybagte forældre og manglende søvn og konstant bekymring. Jeg synes i hvert fald at det kunne være utrolig interessant at læse om, hvis det var et emne, som du havde noget på hjerte omkring. Stort tilykke med kærligheden!

 21. Fra en der går et år siden stod i en stor krise, så fandt jeg inspiration i at se lykkelige historier. Historier der ikke endte som min egen, med en død far og et forlist forhold. Ingen kan leve hele livet i krise, selvom stor sorg aldrig forsvinder. Så bliver det bedre, sorgen og ensomheden omkring tabet.
  Jeg er så glad på dine vegne, at du har mødt en der gør dig glad. Det giver mig mange smil på læben, i sær på din insta 😉

 22. Kan nikke så meget genkendende til dit opslag. Jeg mødte min kæreste i foråret og nej ensomheden forsvinder ikke. Det skal man arbejde med videre igennem livet❤️

 23. Du svigter ikke nogen – du viser os netop, at der kommer gode stunder efter sorg og smerte! Det giver helt sikkert håb for mange, når man kan følge alt det du har været igennem, og så stadig kan finde plads til kærligheden.
  Du fortjener kærligheden! Du fortjener at være lykkelig og forelsket!❤️ Jeg er utroligt glad på dine vegne!
  Pas på kærligheden – den klæder dig utroligt godt😊 og om ikke andet, kan vi, læsere, jo leve lidt på din lykke, når vi ikke selv har den😉

 24. Det er så rørende et indlæg! For selvom man oplever nyforelskelsen, glemmer man aldrig sorgen og det knuste hjerte. Man bliver stadig ked af det over savnet til den, man har mistet, men så bliver man krammet og holdt om, så det gør bare en smule mindre ondt at savne. Om ikke andet, vil den anden person være der og der er plads til at være ked af det og til at savne. Savnet går ikke væk, det ved du og det beskriver du så fint i dette indlæg. Som jeg bare gerne vil støtte op omkring. Jeg mistede selv min mor for lidt over to år siden, mødte min dejlige kæreste for snart et år siden og jeg er glad. Men sorgen er der stadig og kan stadig slå hårdt! Livet går op og ned, og du fortjener, alle fortjener at forsøge at nyde det, når det går godt.

  Tak for dine gode og inspirerende ord! ❤️

 25. Heidi Sørensen

  Du svigter os ikke. ❤det ville
  Du gøre hvis du pludselig ikke deler ud af dine glæder. Vi har alle oplevet sorg i svigtet. Men det at du deler din glæde, viser jo bare at det nok skal lykkes for os andre. Glæder mig over din lykke. ❤

 26. Det gik lige i hjertet og tårekanalerne!
  Tak for din ærlighed og din styrke ♥️
  Man er aldrig alene og ganske almindelig i sine følelser når man læser og ser hvad du ligger op!
  Tak ♥️

 27. Du svigter ikke, du giver lidt håb til gengæld <3 det er virkelig skønt at se al din glæde. hvor har du dog bare inderligt fortjent det. jeg vil stadig ivrigt læse med – både om krise og de svære ting og de gode, nemmere ting. tak for dig og alt du føler for at dele og inspirere os andre med. 🙂 <3

 28. Uhh hvor var det et fint indlæg, så fint. Så betænksomt. Så ømt. Tak for det, men du fortjener sku og være glad.
  Nyd denne tid, måske er det din sidste gang at være forelsket, hvis nu han er ham du skal være sammen med resten af livet. Så fortjener du sku og nyde denne tid;) Jeg frygter ikke at du glemmer nogen<3

 29. Henriette Andersen

  Du er et fantastisk menneske og rummer mere end de fleste kan. Du fortjener det her så meget! Tillykke med kærligheden, roen og alt det fantastiske det medfører. Jeg glæder mig til fortsat at følge med i dit liv og din udvikling som menneske ❤️

 30. Søde Matilde. Jeg tror, at vi sidder mange læsere og er utroligt glade for, at du har fundet kærligheden – om nogen, så fortjener du det! Jeg har ikke en følelse af at blive svigtet. Tværtimod har jeg fået en tro på, at jeg også finder den en dag.

 31. Du svigter ingen! Du har fortjent kærligheden og glæden som alle andre og den rejse vil jeg mindst lige så gerne følge dig på! Og det tror jeg alle vil.
  Jeg er glad for lykken tilsmiler dig!!
  Mange hilsner Christina

 32. Tusind tak for det her! Jeg er så glad på dine vegne, og du giver mig i den grad håb om at kærligheden findes derude. Men hold nu op hvor blev jeg også glad af dette indlæg – for nogle gange er ensomheden kæmpe stor, når alle andre lever i tosomhed. ❤️❤️❤️ Så tusind tak for dig, og at du ikke bare glemmer, nu hvor du er forelsket – hvilket du om nogen fortjener pisse meget!

 33. Du svigter ingen ❤️
  Og man kan sagtens være ensom selvom man er i et lykkeligt forhold.
  Jeg skal giftes med min skønne forlovede til April og kan til tider stadig føle mig ensom, men det er andre punkter jeg føler mig ensom på (manglen på veninder efter jeg flyttede til København fra Jylland eller frustationer over arbejde som kun jeg kan løse)

  Du er SÅ skide sej og du fortjener kærligheden ❤️

 34. Du har ikke svigtet, tværtimod! Du har bevist at selv efter 4 år, kan kærligheden findes! Det giver mig håb, da jeg selv har sorg og et knækket hjerte med mig. Og det at du beskrev, at selvom du har datet, fandt du først kærligheden da du var klar. Det gør, at jeg tænker, at når jeg er klar igen, så er kærligheden der ude et sted, til mig også ❤️

 35. Du svigter absolut ingen! Jeg er næsten sikker på, at jeg kan tale på alle følgers vegne, når jeg siger, at udelukkende er glade på dine vegne! Det er så fantastisk at se hvor forelsket og glad, som du er og det er fuldt ud fortjent, for hold kæft, hvor har du om nogen kæmpet for kærligheden!!! Det er fantastisk og du skal på ingen måde føle, at du svigter nogen, du skal bare nyde tiden!

 36. Du er så god, Matilde. Og selvom jeg ikke kender dig, er jeg stadig vildt begejstret og glad for, at du har fundet kærligheden. Det fortjener alle, og ikke mindst dig. Tak for et dejligt og rørende indlæg, og tak fordi du er her for os allesammen <3

 37. Matilde, du svigter ingen, du fortjener at have det helt fantastisk og du fortjener at have en som er der for dig. Jeg tror på ingen måde du skal tænke det som et svigt, du skal nærmere tænke det som om at du/bloggen udvikler sig. Nu har du fortalt om ensomheden som single, som du selv nævner bliver livet ikke perfekt af at få en kæreste, så nu kan du fortælle om alle de nye oplevelser du får – bare i et forhold 😊 Tillykke med kærligheden – du har fortjent den! Jeg glæder mig meget til at se dig med et kæmpe smil, hånd i hånd med din kærlighed her i Hørsholm ❤️

 38. Kære Mathilde.
  Jeg kan tydeligt huske, da du skrev om Ikke at turde give slip. Om ikke at turde lukke nogen ind og ikke have lyst til.

  At du nu har turde give slip og turde lukke nogen ind, giver mig et kæmpe håb. Så ved jeg, at tiden nok skal arbejde for mig. At jeg nok skal komme derhen, hvor jeg tør.

  At du har været derude gør netop, at jeg har lyst til at læse om din lykke. Fordi du ved, hvordan det er at være det modsatte sted. Du ved, hvordan processen er.

  Du giver om nogen håbet liv. Du giver en vished om, at tiden er vores bedste ven. At tiden arbejder for os.
  Knus <3

 39. Kære Matilde
  Din historie har en særlig plads i mit hjerte. For den minder utrolig meget om min egen. Svigt, sorg og en mistet tro på, at det nogen sinde skal blive godt igen. Det her indlæg rører mig dybt. På den ene side fordi du er så omsorgsfuld og betænksom – at du stadig (til trods for alt hvad du har været igennem), og på den side fordi jeg er så glad for, at du har fundet lykken igen. At dit hjerte har sejret. <3 Jeg blev gravid, aborterede og blev forladt af min ekskæreste (nå ja, han var mig også utro for lige at toppe den). Det var det hårdeste jeg nogensinde har været igennem. Nu åbnede jeg endelig op for en fyr, der umiddelbart virkede til at være "the good guy" og jeg har brændt nallerne noget så grufuldt. Jeg bliver varm om hjertet når jeg læser dit indlæg for det giver mig en ro og en følelse af, at det nok også skal være muligt for mig at finde en igen. Tak for dig!

  Kh. C

 40. Hej Matilde. Du fortjener kærligheden ligeså meget som alle andre og svigter bestemt ikke på baggrund af at du nu er lykkelig. Men jeg kom til at tænke på noget, som jeg selv synes er svært og som godt kan relateres lidt til dit indlæg her. Har du oplevet hvordan det kan være svært i venindegrupper at være forskellige steder i livet lige pludselig? Som nok er ret naturligt især i slut 20’erne/start 30’erne. Og at kunne blive ved med rumme hinandens meget forskellige liv og at der skal være plads til både babyer, bleer men samtidig også “teenage” drukture og “småproblemer”, som kan fylde meget i én persons liv, men virke helt ligegyldigt i forhold til nybagte forældre og manglende søvn og konstant bekymring. Jeg synes i hvert fald at det kunne være utrolig interessant at læse om, hvis det var et emne, som du havde noget på hjerte omkring. Stort tilykke med kærligheden!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *